Cytat Zamieszczone przez adalbert Zobacz posta
Zmieniając nieco temat dysputy :-D ...
Poproszę o konkretną odpowiedź (z uzasadnieniem )... mógłbym na PW (np. do Tom01) ale uznałem, że pytanie ma charakter na tyle uniwersalny, że i innym może się przydać:
Zatem - czy ma znaczenie, w jaki sposób podłączamy monitor do komputera - czy przez złącze cyfrowe, czy analogowe?

Nie zastanawiałbym się wcale nad tą kwestią, gdyby nie to, iż po podłączeniu mojego LCD poprzez złącze cyfrowe - na monitorze pojawia mi się od razu niebieski ekran (welcome... blablabla) windowsa - WADA - nie można wejść do SETUPu i pomajstrować w ustawieniach (DEL nie tyle nie działa co LCD nic nie wyświetla)
Sprawdziłem na analogu - normalna procedura - DEL, F12 działają - standardowe ekrany startowe.
Jakieś sugestie?
Na moim poprzednim monitorze LCD Samsung 171P też tak miałem. Jak podłączyłem przez analog, to wyświetlał wszystko od razu, jak podłączyłem przez DVI to obraz pojawiał się dużo później z brakiem wczesniejszych informacji. Nie było to związane na pewno z kartą graficzną. Na ATI 9800Pro oraz na GF 7800GS było identycznie. Na moim obecnym monitorze obraz pojawia się natychmiast i widzę wszelkie informacje uruchamiającego się komputera.