Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1030

Wątek: Monitor LCD - jaki ?

Widok wątkowy

Początki nałogu Awatar adalbert
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

witam; zastanawiam się nad zestawem: eizo cg 19" z kalibratorem - znajomy chwali spidera2pro ale wszędzie w sieci pojawia się sugestia, iż lepszym wyborem będzie Eye-One Display2 -- proszę o pomoc w wyborze :-) "Eye-One..." występuje w tylu wersjach, że można się pogubić...
    Jakie są różnice pomiędzy tymi kalibratorami i która wersja będzie optymalnym wyborem? Do Spidera2pro zacheca mnie Oprogramowanie PrintFIX PLUS, które jest już w cenie a pozwala dodatkowo skalibrować drukarkę (mam epsona r800) - ... czy jest taka wersja Eye... która też to umożliwia? Jaka jest jej cena?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    http://monitory.mastiff.pl/kalibratory.php - choćby na Twojej stronie (Tom01) są 3 wersje Kalibratora Eye-One Display2 (UK ? - najtańsza, EIZO GretagMacbeth i1Display2 i Kalibrator Eye-One Display2) - często są to subtelne różnice cenowe... czy to kwestia dołączonego oprogramowania?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    co do "wszędzie w sieci" to oczywiście przesada <sorka> zadam pytanie precyzyjniej:

* czy kalibratory EYE... lepiej współpracują z monitorami EIZO (z ich oprogramowaniem) ... znalazłem taki opis przy EIZO: " ColorNavigator Version 2 Calibration Software
    This EIZO-developed software comes bundled with ColorEdge models and offers hardware calibration when used in conjunction with the GretagMacbeth "Eye-One" colour measurement devices "
    czy to oznacza, ze tylko z EYE uzyskam w pełni satysfakcjonującą kalibrację sprzętową?
    Ostatnio edytowane przez adalbert ; 12-04-2007 o 16:40 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów