Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1030

Wątek: Monitor LCD - jaki ?

Mieszany widok

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie

Jesli mozna w takim razie zasiegnac opinii...

Jak bys ocenil monitor LCD DELL 2405FPW. To duza kobyla 24" i dosc tania. W internecie mozna spotkac wiele sprzecznych opinii. Jedni sa zadowoleni. Inni narzekaja na np. zmiane tonalnosci w cieniach przy ogladaniu obrazu pod katem (rzeczywiscie zjawisko wystepuje bo sam sprawdzilem ale zeby to zobaczyc to trzeba odchylic dosc mocno glowe).

Drugie pytanie - jak bys ocenil (pod katem przydatnosci do obrobki zdjec rzecz jasna) Apple Cinema HD 23".

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djtermoz Zobacz posta
    Jesli mozna w takim razie zasiegnac opinii...

Jak bys ocenil monitor LCD DELL 2405FPW. To duza kobyla 24" i dosc tania. W internecie mozna spotkac wiele sprzecznych opinii. Jedni sa zadowoleni. Inni narzekaja na np. zmiane tonalnosci w cieniach przy ogladaniu obrazu pod katem (rzeczywiscie zjawisko wystepuje bo sam sprawdzilem ale zeby to zobaczyc to trzeba odchylic dosc mocno glowe).

Może nie jestem kolegą " z tak wiedzą na temat monitorów" ale tego della miałem przez kawałek czasu, i szczerze monitor jest dość dobry moim zdaniem ma bardzo dobra czerń, a zmiana tonalności to tak jak piszesz w normalnym użytkowaniu, bez stania na głowie itp jest wszystko gut i do obróbki zdjęć jak najbardziej się nadaje, tak na marginesie to ten dell był w całości zrobiony na podzespołach philipsa szczerze to nie wiedziałem ze kupując della kupuje philipsa monitor sprzedałem ponieważ poszedłem w stronę Eizo CE240W-K ale to już jest zupełnie inna bajka.

Pzdr.
    Ostatnio edytowane przez towersivy ; 08-02-2007 o 09:14

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Jak bys ocenil monitor LCD DELL 2405FPW. To duza kobyla 24" i dosc tania.
    To monitor z 8-bitowym kolorem. Konstruowany z myślą o zastosowaniach ogólnych. Typowe dla tej klasy nieciągłości gradientów i przebarwienia w szarości. Zresztą najlepszą opinię wystawił kolega towersivy: "sprzedałem ponieważ poszedłem w stronę Eizo CE240W-K ale to już jest zupełnie inna bajka". I to wyczerpuje temat. Dobry albo tani, wybór należy do Ciebie bo pogodzić się tego nie da.

Drugie pytanie - jak bys ocenil (pod katem przydatnosci do obrobki zdjec rzecz jasna) Apple Cinema HD 23".
    Nie miałem jeszcze go w swoich łapach, ale wszystko wskazuje że jako monitor do zastosowań niekrytycznych nada się. Coś, a'la Formac. Niektóre modele da się kalibrować sprzętowo, nie wiem czy akurat ten.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Uprawnienia umieszczania postów