no więc do www nikt ci nie każe kupować Nec-a Reference. Ale do obróbki zdjęć/grafiki nie-webowej itp. przyjemnie jest mieć coś, co zostało do tego celu przeznaczone.
no więc do www nikt ci nie każe kupować Nec-a Reference. Ale do obróbki zdjęć/grafiki nie-webowej itp. przyjemnie jest mieć coś, co zostało do tego celu przeznaczone.
Czornyj dobrze mowiOczywiscie, ze te monitory nawet do piet nie dorastaja np. Nec SpectraView, ale podalem konkretny przedzial cenowy, z ktorego te monitory "pasuja" do zastosowan graficznych.
Czy to, ze 99% uzytkownikow ma nieskalibrowany monitor oznacza, ze ja tez musze taki miec?na potrzeby www - kazdy uzytkownik ma inny lcd niepoprawnie odwzorowujacy kolory wiec po co?![]()
Dodam jeszcze, ze 2090UXi ma taka sama matryce jakie sa w SpectraView
A jesli chodzi o rozmiar to 20" 4:3 ma rozdzielczosc natywna 1600x1200, natomiast 20" panoramiczny ma 1680x1050. Czyli przestrzen robocza na standardowym formacie 4:3 jest mimo wszystko 8,8% wieksza![]()
Ostatnio edytowane przez Veene2 ; 31-01-2007 o 18:19
Dorastają, dorastają. Wersje Spectraview różnią się jedynie tym, że mają załączone stosowne oprogramowanie, wyselekcjonowane matryce i osłonkę przeciwsłoneczną. Jeśli trafisz na dobry egzemplarz 1990/2090, dokupisz osłonkę i oprogramowanie, to masz praktycznie dokładnie to samo.
Wracajac do 2090UXi ktos wie gdzie go mozna w Wawie podotykac?Bylem w Lorien, ale nie ma i nie bedzie, bo nawet u dystrybutorow brak... W pozostalych firmach byc moze bedzie w przyszlym tygodniu ale nie na 100% Chyba sie napalilem na ten model
Tym bardziej ze w moim starym dobrym CRT siada kolor niebieski, i mniej zielony i czerwony:sad:
Ostatnio edytowane przez Veene2 ; 31-01-2007 o 18:42
Prawie o tej samej godzinie rozmawialismy ... moje wymagania byly dodatkowo trudniejsze bo oprocz nadawania sie do obrobki grafiki mial sie i do szybkich gier nadawac... z calej powyzszej listy zostal mi do wyboru tylko Eizo S2000.
Neci "ostatecznie by mogly byc" ale wole jednak doplacic niz sie ew. pozniej wozic z wymiana.
uzywam EizoS1931 i jestem zadowolony z tego wyboru... na drozszy monitor nie bylo mnie stac a nic ponizej nie spelnialo moich oczekiwan... Vitez ta dwudziestke, ktora masz na oku z pewnoscia Ciebie zadowoli ;-)
A nie wolisz zrobic sobie dwumonitorowego zestawu i do gier zostawic ten monitor, ktory masz?
W moim przypadku wybor NEC'a przesadzil fakt, ze mozna go kalibrowac. No i jeszcze mila rzecza jest pivotJestem ciekawy czy przy obroceniu monitora o 90 stopni zostanie przeslana informacja do systemu i tez sie obroci
![]()
No i cena... Juz i tak uwazam, ze 3 kPLN to troche duzo jak na monitor![]()
Mam dwumonitorowy zestaw ale nie mam gdzie postawic drugiego tak duzego (przekatna, nie kubatura) monitora- na biurku ledwo mi sie miesci drugi monitor 15" .
Ale nie pozbywam sie od razu 19" CRT... moze cos pokombinuje jak ten Eizo nie do konca wystarczajacy bedzie.
No a niektorzy nigdy w zyciu by nie dali wiecej niz 1000zl za aparat fotograficznyNo i cena... Juz i tak uwazam, ze 3 kPLN to troche duzo jak na monitor![]()
![]()