Ja mam LaCie IV blue electron ale CRT
tak sie zastanawiam jakie różnice na + lub - były by między monitorami tej firmy porównując CRT i LCD.
Ja mam LaCie IV blue electron ale CRT
tak sie zastanawiam jakie różnice na + lub - były by między monitorami tej firmy porównując CRT i LCD.
pozdrawiam
Metus
Ostatnio edytowane przez Fakungio ; 23-01-2007 o 22:05
Canon 50D + EF 24-105 f/4 L+ Sigma 50mm 1.4 EX DG
Używam LG 1732S-SN. Niby nic nadzwyczajnego, ale gdy ustawisz mu profil kolorów na normalny, barwy na monitorze są BARDZO zbliżone do tych na dobrze ustawionych minilabach (kalibracja monitora nie jest to szczególnie konieczna). Naprawdę bardzo mile mnie to zaskoczyło.
Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser
A ja uzywam NEC'a 2090UXi i naprawde jestem MEGA szczesliwy z niegoby the way wersje ...90 NEC'a sa "baza" dla monitorów NEC SpectraView...krotko mowiac pojedyncze wersje 90tek sa selekjonowane i wybierane tylko te najlepsze...do tego dodajemy oslonke softcik i włala
kiedys mazylem zeby miec jeden taki;D teraz juz choruje na to zeby podlaczyc do kompa drugi monitor
ten sam of course;]
Do obróbki zdjęć zdecydowanie Eizo 2110. Masz panoramę, co w przypadku braku drugiego monitora jest bardzo ważne. Ja kupiłem NECa Spectraview 1990 19" bo mam drugi monitor 17" LCD. Ale gdybym nie miał to na pewno brałbym Eizo 2110. To świetny monitor z selekcjonowaną matrycą, kalibrowalny sprzętowo - do tego w tym zestawie masz lepszy kalibrator niż w zestawie z LaCie. LaCie 319 to bardzo zbliżony monitor bebechami do Neca spectraview 1990 ale ponoć jego matryce nie są selekcjonowane. Tak twierdzi koleś z Mastiff Monitory, swoją drogą niezły fachura z ogromem wiedzy w temacie. Proponuję zadzwonić do niego - jest chętny udzielić jakiejkolwiek porady - naprawdę fachowo.
Aha - na koniec polecam sprawdzić www.colourconfidence.com
Tam kupowałem kalibrator i widziałem świetne ceny na monitory. Firma sprawdzona i godna zaufania.
Pzdr
Taaak, p. Tomasz to fachura. Raz jak tam nieopatrznie zadzwoniłem, to w ciągu 5min. rozmowy przekonał mnie, że 21" Nec SpectraView z kalibratorkiem będzie dla mnie absolutnie idealnym, niezbędnym wręcz rozwiązaniem. Do dzisiaj żyję w tym przekonaniu, z pewnym takim poczuciem straty...
co do poprzednich wypowiedzi w wyborze monitorka do 2k dziwie sie, ze nikt nie wspomnial o Nec'u 20wgx2 - panorama 20" S-IPS.. sam stalem przed wyborem lcd w takiej wlasnie cenie i wybralem wlasnie ten model.
co do mva.pl - czym wiecej sie tam czyta tym sie mniej wie
duzo dobrych informacji tylko trzeba troche posiedziec..