Strona 10 z 103 PierwszyPierwszy ... 891011122060 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 1030

Wątek: Monitor LCD - jaki ?

Początki nałogu
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Ja mam LaCie IV blue electron ale CRT

tak sie zastanawiam jakie różnice na + lub - były by między monitorami tej firmy porównując CRT i LCD.
    pozdrawiam
    Metus

Początki nałogu Awatar Fakungio

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gienioo Zobacz posta
    Witam,
    Chciałbym kupić monitor LCD. W związku z tym mam pytanko: Jaki polecacie oczywiście przydatny do obróbki foto ?
    Przekątna 17-19 cena do 2tys zł.
    Zupełnie się na tym nie znam
    Dzięki
    Pzdr
    g.
    To był pierwszy post i na niego odpowiadam. Więc się "Krzychu" chłopie nie gorączkuj bo palpitacji serca dostaniesz hehe. Czytaj uważnie albo sobie lepsze szkła, ale do oczu zakup.

PS. Odpowiadałem gienioo a wpisałem "brzeko" no i tyle..
    Ostatnio edytowane przez Fakungio ; 23-01-2007 o 22:05
    Canon 50D + EF 24-105 f/4 L+ Sigma 50mm 1.4 EX DG

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fakungio Zobacz posta
    To był pierwszy post i na niego odpowiadam. Więc się "Krzychu" chłopie nie gorączkuj bo palpitacji serca dostaniesz hehe. Czytaj uważnie albo sobie lepsze szkła, ale do oczu zakup.
    Najśmieszniejsze jest to że to nie zmienia mojej odpowiedzi mistrzu. Tn do obróbki zdjęć to najgorszy wybór z możliwych...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Uzależniony Awatar jac+

Domyślnie

Używam LG 1732S-SN. Niby nic nadzwyczajnego, ale gdy ustawisz mu profil kolorów na normalny, barwy na monitorze są BARDZO zbliżone do tych na dobrze ustawionych minilabach (kalibracja monitora nie jest to szczególnie konieczna). Naprawdę bardzo mile mnie to zaskoczyło.
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Dopiero zaczyna

Domyślnie

A ja uzywam NEC'a 2090UXi i naprawde jestem MEGA szczesliwy z niego by the way wersje ...90 NEC'a sa "baza" dla monitorów NEC SpectraView...krotko mowiac pojedyncze wersje 90tek sa selekjonowane i wybierane tylko te najlepsze...do tego dodajemy oslonke softcik i włala kiedys mazylem zeby miec jeden taki;D teraz juz choruje na to zeby podlaczyc do kompa drugi monitor ten sam of course;]

Coś już napisał Awatar merciful
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Brzeku Zobacz posta
    --------------------------------------------------------------------------------

Witam, szanownych kolegów potrzebuje pomocy przy wyborze między dwoma zestawami, i chciał bym żeby ktoś kto jest w ten temat lepiej wtajemniczony podał mi jakies argumenty, oczywiście bede wdzięczny oba zestawy są w podobnej cenie a więc tak:
    - EIZO FlexScan S2110W Wide LCD 21,1" + Kalibrator GregtagMacbeth Eye One Display 2

-LaCie 319 genII S-IPS TFT 19" + kalibrator LaCie blue eye PRO CRT/LCD

to by były te 2 zestawy, czekam na jakieś uwagi, pozdrowionka! Daniel.
    Do obróbki zdjęć zdecydowanie Eizo 2110. Masz panoramę, co w przypadku braku drugiego monitora jest bardzo ważne. Ja kupiłem NECa Spectraview 1990 19" bo mam drugi monitor 17" LCD. Ale gdybym nie miał to na pewno brałbym Eizo 2110. To świetny monitor z selekcjonowaną matrycą, kalibrowalny sprzętowo - do tego w tym zestawie masz lepszy kalibrator niż w zestawie z LaCie. LaCie 319 to bardzo zbliżony monitor bebechami do Neca spectraview 1990 ale ponoć jego matryce nie są selekcjonowane. Tak twierdzi koleś z Mastiff Monitory, swoją drogą niezły fachura z ogromem wiedzy w temacie. Proponuję zadzwonić do niego - jest chętny udzielić jakiejkolwiek porady - naprawdę fachowo.
    Aha - na koniec polecam sprawdzić www.colourconfidence.com
    Tam kupowałem kalibrator i widziałem świetne ceny na monitory. Firma sprawdzona i godna zaufania.

Pzdr

Początki nałogu Awatar Wini
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez merciful Zobacz posta
    Proponuję zadzwonić do niego - jest chętny udzielić jakiejkolwiek porady - naprawdę fachowo.
    http://www.mva.com.pl/forum/profile....wprofile&u=153
    Wini

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Taaak, p. Tomasz to fachura. Raz jak tam nieopatrznie zadzwoniłem, to w ciągu 5min. rozmowy przekonał mnie, że 21" Nec SpectraView z kalibratorkiem będzie dla mnie absolutnie idealnym, niezbędnym wręcz rozwiązaniem. Do dzisiaj żyję w tym przekonaniu, z pewnym takim poczuciem straty...

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

co do poprzednich wypowiedzi w wyborze monitorka do 2k dziwie sie, ze nikt nie wspomnial o Nec'u 20wgx2 - panorama 20" S-IPS.. sam stalem przed wyborem lcd w takiej wlasnie cenie i wybralem wlasnie ten model.
    co do mva.pl - czym wiecej sie tam czyta tym sie mniej wie
    duzo dobrych informacji tylko trzeba troche posiedziec..

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez merciful Zobacz posta
    Aha - na koniec polecam sprawdzić www.colourconfidence.com
    Tam kupowałem kalibrator i widziałem świetne ceny na monitory. Firma sprawdzona i godna zaufania.
    A po doliczeniu cla taki Spectraview wychodzi juz ok 400-500zl tylko taniej ... co w przypadku koniecznosci serwisu juz sie nie oplaca fatygowac z zagranicy sprowadzac.

No i chcialbym po raz kolejny zapytac - czy SpectraView sie nadaje do grania?

Strona 10 z 103 PierwszyPierwszy ... 891011122060 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów