Zajrzyj na http://www.mva.pl/forum/
Wiesiek
Zajrzyj na http://www.mva.pl/forum/
Wiesiek
Witam
Hardware Support List basICColor display 4.1.0
==============================================
December 2006
Colorimeter:
- basICColor SQUID 2
- Colorvision Spyder 2
- Gretag Macbeth Eye-One display
- Gretag Macbeth Eye-One display 2
- Gretag Macbeth Eye-One display LT
- Monaco OPTIX XR
- X-Rite DTP 94 USB
Spectralphotometer:
- Gretag Macbeth Eye-One Pro
- Gretag Macbeth Eye-One Monitor
Displays:
- Apple monitors*
- Eizo CG 18
- Eizo CG 19
- Eizo CG 21
- Eizo CG 210
- Eizo CE 210W
- Eizo CG 211
- Eizo CG 220
- Eizo CG 221
- Eizo CE 240W
- NEC SpectraView 1980
- NEC SpectraView 2180
- NEC SpectraView 1990
- NEC SpectraView 2090
- NEC SpectraView 2190
- NEC SpectraView Reference 21
- NEC MultiSync LCD 1980
- NEC MultiSync LCD 2180
- NEC MultiSync LCD 1990
- NEC MultiSync LCD 2090
- NEC MultiSync LCD 2190
- NEC MultiSync LCD 2690
Other Devices:
- JUST Color Communicator 2
* only Apple monitors supported with a brightness slider
in the monitor preferences pane.
Wiesiek
--------------------------------------------------------------------------------
Witam, szanownych kolegów potrzebuje pomocy przy wyborze między dwoma zestawami, i chciał bym żeby ktoś kto jest w ten temat lepiej wtajemniczony podał mi jakies argumenty, oczywiście bede wdzięczny oba zestawy są w podobnej cenie a więc tak:
- EIZO FlexScan S2110W Wide LCD 21,1" + Kalibrator GregtagMacbeth Eye One Display 2
-LaCie 319 genII S-IPS TFT 19" + kalibrator LaCie blue eye PRO CRT/LCD
to by były te 2 zestawy, czekam na jakieś uwagi, pozdrowionka! Daniel.
no to się nie dowiedziałem![]()
Stary ale jary "Rubin" będzie najlepszy. Możesz sobie dowolnie dobierać kolorystykę heheh
Błagam chłopie!!!!
PS. CRT????? A wiesz ile to promieni emituje???? Kropelki Visine dla zmęczonych oczu nie pomogą hehehe
Brzeku!!
Wejdź na stronę CHIP.PL i masz tam rankingi monitorów LCD.
Ja proponuję 19 cali Samsung SyncMaster 931 MP!!
Tu możesz kupić za 1480 zł : http://mcomp.com.pl/samsung_19_sm932..._asap/-155535/
Ma wbudowany tuner telewizyjny i nagrody na koncie
Pozdro!!!
Canon 50D + EF 24-105 f/4 L+ Sigma 50mm 1.4 EX DG
Nie szukam telewizora i przenośnego bum-boxa czy jak to się pisze, nie interesują mnie też nagrody kup pan taki monitor to dodamy gierkę i myszkę, prosiłem o pomoc w wyborze stanowiska pracy bo to jak by nie patrzyl dośc spore pieniadze, bynajmniej jak dla mnie bo za przeproszeniem nimi nie sram i chcialem wybrac lepszy wariant z tych dwóch, no ale się niestety nie dowiedziałem, nie ważne, pytania nie było. Krzychu Pozdro i dzięki za poparcie.
Fakungio - na stronie CHIP nie ma niestety monitorów LaCIe więc nie moge dokonac porównania, szkoda
Brzeku.
Nagrody w sensie wyróżnienia. A co do tego Samsunga to lepszy jest jedynie Eizo Flexscan L778. Krzychu...jeśli Samsung SyncMaster 931 MP to według Ciebie maluch to proponowałbym zmierzyć sobie temperaturę.
Canon 50D + EF 24-105 f/4 L+ Sigma 50mm 1.4 EX DG
Nie kapujesz. Monitorów o których pisał Brzeku w Chipie w ogóle nie testowali - to jest zupełnie inna półka, a pisanie że lepszy od niego jest tylko ten flexscan to kompromitacja. Brzeku szuka profesjonalnego monitora do grafiki (Eizo S2110W kosztuje ~5.5 kpln) a Ty mu wyjeżdżasz z jakimś tanim Samsungiem, w dodatku na matrycy TN w zasadzie najgorszej ze wszystkich spotykanych w monitorach LCD. Please pisz o czymś o czy masz minimalne chociaż pojęcie. Sądze że nie tylko ja będę wdzięczny...
Brzeku - wydaje mi się że oskarkowy ma chyba tego Eizo o którego pytasz albo podobny model, może się odezwie... Użytkowników LaCie to chyba ciężko będzie spotkać...