Cytat Zamieszczone przez szandor Zobacz posta
Miałem zamiar kupić Neca 2090Uxi, syn ma takie dwa na biurku, ale Tomek przekonał mnie do eizo. Kilka dni temu dotarł do mnie S2000, jestem bardzo zadowolony, neki syna przy nim wymiękają. Przyłączam sie do podziękowań dla Tomka.
Kolejna wypowiedz, ktora zasiala watpliwosci w mojej glowie. Wlasnie rozwazam zakup jednego z tych monitorow. Na poczatku, czytajac opinie uzytkownikow i po rozmowie z Panem Tomaszem (Tom01) bylem zdecydowany na Eizo, ale kiedy przyszedlem do sklepu sprzedawca (swoja droga bardzo kompetentny czlowiek) zdecydowanie odradzal mi jego zakup mowiac, ze Nec 2090uxi bedzie znacznie lepszym wyborem niz Eizo S2000 przy docelowych zastosowaniach (grafika, obrobka foto, itp.). Wstrzymalem sie wiec z zakupem do czasu kiedy w sklepie mial pojawic sie S2000 i szczerze mowiac dobrze, ze tak zrobilem. To co zobaczylem troche odbiegalo od moich wyobrazen. Kolory wydaja mi sie strasznie "sprane" a regulacja z osd niewiele pomagala. Moze kalibracja pozwolilaby na wyeliminowanie takiego efektu, a moze to cecha tego modelu? Tak czy inaczej za Eizo przemawia zdecydowanie odwzorowanie czerni i rownomiernosc podswietlenia. Nec na tym polu przegrywa z kretesem. Sam juz nie wiem co wybrac ??:

PS. Witam wszystkich, bo to pierwszy post na forum