Strona 77 z 103 PierwszyPierwszy ... 2767757677787987 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 761 do 770 z 1030

Wątek: Monitor LCD - jaki ?

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Lekko OT:
    Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Wyjątek stanowią wyświetlacze laptoków, które są już piramidalną padliną, ale to osobny temat.
    Ach więc to nie moje jakies subiektywne zdanie... Prawdę mówiąc już myslałem że ze mną coś nie tak bo w zasadzie w kazdym niedrogim nowym laptopie nawet głupia winda (a co dopiero fota) wygląda wg. mnie gorzej niz na mojej starodawnej Toshibie.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    Lekko OT:

Ach więc to nie moje jakies subiektywne zdanie... Prawdę mówiąc już myslałem że ze mną coś nie tak bo w zasadzie w kazdym niedrogim nowym laptopie nawet głupia winda (a co dopiero fota) wygląda wg. mnie gorzej niz na mojej starodawnej Toshibie.
    jak mi Janusz Body skalibrował służbowego laptoka della d600 to otworzyłem oczy ze zdziwienia... zresztą przez niego mam kalibrator :-) do uzytku domowego, no a przez pana Tomka s2100...
    sami niebezpieczni ludzie na tym forum ;-)
    Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!
    sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana
    dwa lata z lustrem, a update'u brak...

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Wpadl mi w oko BenQ FP241W - 24 cale, cena pomiedzy 2700 a 3000. Co sadzicie a zeby uzyc go do obrobki zdjec i sporadycznych projektow do druku?

PS. Jaka jest roznica pomiedzy BenQ FP241W a BenQ FP241WZ?
    Podpis

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Urson Zobacz posta
    Wpadl mi w oko BenQ FP241W
    W jakim sensie? Czym się ów monitor wykazał, że rozważa Pan go jako kandydaturę do foto i przygotowalni?
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Urson Zobacz posta
    Kierowałem sie opiniami z testów jake przeprowadzono:
    http://www.pcpro.co.uk/labs/150/24in.../products.html
    Testem to ciężko nazwać. Procedura obejmuje porównywanie na oko czarnych ekranów, pulpitów i plansz. Nie podano żadnych obiektywnych danych pomiarowych. Ów test jest bezwartościowy i niewiarygodny. Szczególnie, że w kontekście powszechnych w tej klasie wad obrazu Benq FP241W został oceniony wyżej (!) niż Dell 207WFP i Eizo S2410W. Znam wiele takich "testów". Jeden z najciekawszych wystawiał laurkę winmodemom Zoltrix, stanowiącym jakiś czas temu wyznacznik badziewia. W "rankingu" Chipa "wygrywały" z prawdziwymi w modemami USR! W innym z kolei, "testerzy" rozpływali się nad szlifowanym (podróbka) procesorem, wychwalając jego stabilność osiągi etc.

W tym teście sporo miejsca poświęcono obudowie, design'owi i zachwalaniu go do grania na konsolach. Jednak stwierdzenie: BenQ has ensured decent colour accuracy by equipping the FP241W with an 8-bit panel," stoi w sprzeczności z "Colour performance was every bit as good, with the 256 level". W świetle faktów jest to zwyczajnie niewiarygodne. Być może testerów zachwyciły barwy, ale nie ma to nic wspólnego z preprodukcją.

Pierwsze słowa mówią wszystko: "For high-end gaming".

Gdzie zatem dopatrzył Pan się pozytywnego zaopiniowania do grafiki?
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 21-09-2007 o 10:03

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    W tym teście sporo miejsca poświęcono obudowie, design'owi i zachwalaniu go do grania na konsolach.
    BTW, zachwalanie budowy monitora z guzikami na bocznej ściance to przegięcie.

Do roboty ostatnio kupiono jakieś Hyundaie z guzikami NA TYLNEJ ŚCIANCE!
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

W innym z kolei, "testerzy" rozpływali się nad szlifowanym (podróbka) procesorem, wychwalając jego stabilność osiągi etc.
    Sukcesy Zoltrixa pamietam ale o co chodzi z podrabianymi procesorami ?
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    BTW, zachwalanie budowy monitora z guzikami na bocznej ściance to przegięcie.
    BTW jak ktoś cierpi na brak guzików, to monitory Nec serii 90 mają dwa zestawy guzików wykorzystywane zależnie od pozycji monitora landscape lub portrait.

Cytat Zamieszczone przez McKane Zobacz posta
    Sukcesy Zoltrixa pamietam ale o co chodzi z podrabianymi procesorami ?
    W zamierzchłych czasach, ktoś wpadł na pomysł zeszlifowania powierzchni procesora, a były to ceramiczne obudowy, i nadrukowania oznaczeń z oczko, lub dwa droższego. Płyty główne w tamtych czasach nie ustawiały samoczynnie mnożnika, robiło się to ręcznie wg typu i modelu procesora. Pracowało to na "domyślnych" ustawieniach, że nie daj Boże, jak to ma w zwyczaju poważnie przetaktowany procesor.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 21-09-2007 o 10:01 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

W zamierzchłych czasach, ktoś wpadł na pomysł zeszlifowania powierzchni procesora, a były to ceramiczne obudowy, i nadrukowania oznaczeń z oczko, lub dwa droższego. Płyty główne w tamtych czasach nie ustawiały samoczynnie mnożnika, robiło się to ręcznie wg typu i modelu procesora. Pracowało to na "domyślnych" ustawieniach, że nie daj Boże, jak to ma w zwyczaju poważnie przetaktowany procesor.
    Aaa no faktycznie byly takie kombinacje Ale nie wpadlem na to bo u mnie to byl jakis duzy margines byc moze dlatego ze wszyscy z mojego otoczenia jako tako sie na tym znali. Pozdr.
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Strona 77 z 103 PierwszyPierwszy ... 2767757677787987 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów