bierz CRT.
taki Gateway to to niewiadomo co jest.
a CRT to wiadomo...
może tylko poszukaj coś innego niż miro....jakiegoś NEC'a np. tak jak sugerują moi przedmówcy...
bierz CRT.
taki Gateway to to niewiadomo co jest.
a CRT to wiadomo...
może tylko poszukaj coś innego niż miro....jakiegoś NEC'a np. tak jak sugerują moi przedmówcy...
| yyy...zdjęcia poszedłem robić... |
Pamietaj że monitor, to urządzenie które ma ci służyć wiele lat, nie kupuj byle jakiej kaszany, lepiej dozbieraj wiecej keszu i kup coś lepszego.
PAMIETAJ.
Kto kupuje tanio, ten kupuje dwa razy.
Ten z Allegro podalem jako referencje, nie sugerujac jednoczesnie "kup na Allegro" . Nie wiem ile ten NEC moze byc teraz wart ale:
- nie do dostania teraz nowy
- nowy byl wart na poczatku 2005 roku ok 1000zl
A do gier, grafiki i ogolnie do wszystkiego jest swietny 8) (tylko musze go cholerka w koncu skalibrowac).
"optymalnie" byłoby EIZO ale ekhmm cenowo to to różnie bywa![]()
| yyy...zdjęcia poszedłem robić... |
Dodam tylko , że na OCZACH się nie powinno oszczędzać , w końcu ileśtam dziennie czasu wpatruje się człowiek w to szkiełko![]()
Ponoć LCD NEC 92VM jest niezły za nieduże pieniądze.
EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
www.tomaszszyszko.pl
Jako, że nieprofesjonalne karty graficzne są 8 bitowe (niby jest True kolor 32 bity, ale dodatkowe 8 bitów jest na poprawę koloru) IMHO wystarczy monitor z 16,2 mln kolorów (8 bitów na kanał to 16,7 mln), a taki jest owy NEC. Ponoć, nie ma praktycznie różnicy w odzworowaniu kolorów między nim a CRT - mówię ponoć, bo opieram się na opinii. Mimo, że matryce ma tylko TN, to mimo wszystko jest niezły. Chyba, że macie inne zdanie?
EDYCJA:
Choć ja wybiorę sobie taki, tylko 17" - ma większą rozdzielczość![]()
Ostatnio edytowane przez Tomasz Urbanowicz ; 11-09-2006 o 19:02
Hej!
To znów ja. Chciałem tylko pochwalić się, że kupiłem już jeden z dwóch monitorków, o które pytałem na początku tego wątku.
Który wybrałem?
Tem, który mi tutaj sumiennie odradzano!
Mam tego Gatewaya - muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolony.
18", 1280x1024, czas reakcji nie 20ms jak podaje Komputronik, tylko 8ms.
Obraz jest ostry, czytelny, bardzo dobrej jakości. Mam tylko wrażenie, że... zbyt jasny i kontrastowy! Ale podejrzewam, że to tylko wrażenie - w końcu przesiadłem się z paruletniego CRT.
Pozdrawiam!
EOS is SILENCE
"Enjoy the silence."
---
Wróciłem...!
analog & digital / black & white / calm & easy...