Strona 98 z 103 PierwszyPierwszy ... 488896979899100 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 971 do 980 z 1030

Wątek: Monitor LCD - jaki ?

Początki nałogu Awatar 2marekm
    Miasto
    Słupsk

Domyślnie

Śledzę z przyjemnością cały wątek, i coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że dobrze zrobiłem kupując Samsunga 214T /21"/, za przyzwoitą cenę
    Nie robię testów, nie wpatruję się w ekran poszukując nierównomiernego podświetlania...po prostu użytkuję.

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2marekm Zobacz posta
    Śledzę z przyjemnością cały wątek, i coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że dobrze zrobiłem kupując Samsunga 214T /21"/, za przyzwoitą cenę
    Nie robię testów, nie wpatruję się w ekran poszukując nierównomiernego podświetlania...po prostu użytkuję.
    Też mam 214T kupiony za bezcen na wyprzedaży. I faktycznie, lepiej zbyt intensywnie się w niego nie wpatrywać...

Domyślnie

pazurek, rece opadaja. gdybys zastosowal sie do mojej sugestii to przekonalbys sie (pod warunkiem uruchomienia umiejetnosci trafnej dedukcji) ze tak uroczo sfotografowana przez Ciebie cecha monitora ma raczej zwiazek z katami swiecenia niz z rownomiernoscia podswietlenia.
    pozdrawiam,
    zby

Bywalec Awatar monii

Domyślnie

ja jade w przyszłym tygodniu wybrać model eizo 2111 i S2000 w celu obejrzenia po raz ostatni i zdecydowania na miejscu który trafi do moich łapek. ( tak jak pisalam sprawdzic pixele itd , a potem odebrać w konkretym sklepie )

Tylko fakt ze 2111 ma rozjaśnienia po bokach, nie są one mocno widoczne wręcz bardzo mało..
    ale w sumie za cene 3500 oczekiwalo by sie braku takich defektów.

Dopiero zaczyna Awatar waskowiak

Domyślnie

Ja nadal twierdzę że 2407WFP-HC to bardzo fajny monitor i z dużą liczbą zalet... o których konkurencja może tylko marzyć chyba że jest sporo droższa

Ostatnio edytowane przez waskowiak ; 01-11-2007 o 23:54

maynard
    Guest

Domyślnie

Witam wszystkich serdecznie
    Chciałbym prosić o porównanie dwóch modeli Eizo: S2431W oraz HD2441W pod kątem użytkowania w aplikacjach graficznych typu CAD, oraz pod kątem dynamicznej grafiki komputerowej.
    Oraz moje drugie pytanko: czy ktoś z Kolegów wie, czy istnieje (ewentualnie gdzie) w okolicy Bydgoszczy możliwość zaznania fizycznego kontaktu z powyższymi monitorami przed dokonaniem zakupu?
    Ostatnio edytowane przez maynard ; 02-11-2007 o 01:37

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pazurek Zobacz posta
    Doleje troche oliwy do ognia
    http://forum.pclab.pl/t289850.html

uwielbiam takie opinie/porady starych wyjadaczy marketowych

to ja tez cos dorzuce odnośnie mojego moedelu s2100 - dla mnie niekomfortowe sa przyciski na monitorze... to subiektywna ocena
    inni zapytają: jak czesto ich uzywasz? i ze w zasadzie sa ok bo sa przecierz czarne i prawie niewidoczne na tej cienkiej ramce....
    Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!
    sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana
    dwa lata z lustrem, a update'u brak...

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zby Zobacz posta
    pazurek, rece opadaja. gdybys zastosowal sie do mojej sugestii to przekonalbys sie (pod warunkiem uruchomienia umiejetnosci trafnej dedukcji) ze tak uroczo sfotografowana przez Ciebie cecha monitora ma raczej zwiazek z katami swiecenia niz z rownomiernoscia podswietlenia.
    dobra, powiedz mi, jak myslisz z jakiej odleglosci bylo robione te zdjecia?

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pazurek Zobacz posta
    dobra, powiedz mi, jak myslisz z jakiej odleglosci bylo robione te zdjecia?
    Bez znaczenia, zbyt słaba charakterystyka kątowa wyświetlacza nie mogła dać tak lokalnego efektu, jeśli już to musiałoby to bardziej przypominać winietowanie. Kolega zby opowiada głodne kawałki.

Dopiero zaczyna Awatar waskowiak

Domyślnie

coś mocno mi się skompresowało zdjęcie dla 2047WFP-HC więc jeszcze raz daję

PVA 6 ms : Dell 2407WFP-HC

As we can see, gray rendering is very good and well balanced on the Dell 2407WFP-HC.

Strona 98 z 103 PierwszyPierwszy ... 488896979899100 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów