Strona 96 z 103 PierwszyPierwszy ... 46869495969798 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 951 do 960 z 1030

Wątek: Monitor LCD - jaki ?

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Wlasnie przed chwila mialem okazje porownac EIZO S2013W (prosto z pudelka) i Samsunga 213T. Niestety, pierwsze co mi sie rzucilo w oczy to nierownomierne podswietlenie tego pierwszego.

EIZO (brightness 100%, na srodku logo canon-board)

Samsung (brightness 100%, na srodku logo canon-board)

obydwa zdjecia zrobione przy tych samych ustawieniach aparatu (f/2.8, 1/2.5 sekundy, olympus c4000 lezacy na pudelku, samowyzwalacz)

EIZO (brightness 100%, pulpit)

Ostatnio edytowane przez pazurek ; 30-10-2007 o 19:26

Początki nałogu Awatar Wini
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pazurek Zobacz posta
    Wlasnie przed chwila mialem okazje porownac EIZO S2013W ... (
    Myślę, że foto ekranu S2100 byłoby podobne.
    Wini

Dopiero zaczyna Awatar waskowiak

Domyślnie

skorzystam z okazji i poinformuję że z okazji wojny cenowej 2407WFP-HC można dostać na allegro za 3000zł brutto mimo referencyjnej ceny della 3700zł brutto. Z podświetleniem w dellu nie ma kłopotów jest bardzo równomierne a w końcu to 24" dobrej matrycy !!!

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez waskowiak Zobacz posta
    Z podświetleniem w dellu nie ma kłopotów jest bardzo równomierne a w końcu to 24" dobrej matrycy !!!
    Matrycy czy podświetlania ? Z tego co się orientuję to dwie różne rzeczy .

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz1972 Zobacz posta
    Matrycy czy podświetlania ? Z tego co się orientuję to dwie różne rzeczy .
    Po prostu chłop uczciwie stawia sprawę - ten monitor faktycznie ma 24" dobrej matrycy i na tym jego atuty się kończą

Domyślnie

podświetlenie jest równomierne co wynika z jakości matrycy, atutem jest bardzo atrakcyjna cena przy bardzo dobrej jakości

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

podświetlenie jest równomierne co wynika z jakości matrycy, atutem jest bardzo atrakcyjna cena przy bardzo dobrej jakości
    Matryca matrycą, a świetlówki świetlówkami . Nie myl pojęć . Ta sama matryca wyprodukowana przez firmę X, w monitorze wyprodukowanym przez firmę A, będzie wyglądać inaczej niż w monitorze wyprodukowanym przez firmę Z. Włąśnie przez rozkład świetlówek i elektornikę sterującą matrycą .

Początki nałogu Awatar oszołom
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Eos 1D Mark IV + maleńka szklarnia elek oraz jeden Zeiss:-D

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Delli mierzyłem trochę, na wszystkich nierówność jest widoczna bez specjalnego zaciemniania pomieszczenia. Średnio 15-20%. Nierównomierność dla przypadkowego egzemplarza 17%.

W przypadku Eizo, a mierzyłem ich mnóstwo egzemplarzy, średnio jest to 8%, a 15% kwalifikuje do wymiany z tytułu gwarancji. Tu przykład tej samej wersji co S2031W tylko większej. Losowy poniżej 10%.
    ]
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Domyślnie

chcesz powiedzieć że w każdym Eizo 15% kwalifikuje się do wymiany ? Jakoś nie zauważyłeś że S2031W to 20" za 2400zł a DELL 24" czyli bierzesz średnio biorąc monitor w swojej wielkości 2 razy droższy od przeciętnego. Jak ja mam na to odpowiedzieć nie mając nawet kalibratora ? Czyżbyś miał 2 stoły do testowania każdy inny ?
    Z tego mogę wywnioskować także że potajemnie używasz della a sprzedajesz to do czego masz dobry dostęp .....
    Zresztą jak tu można porównywać 24 do 20 zawsze na 24 przy takiej technologii trudniej uzyskać równomierność .... jak ty długo musisz się uczyć ....
    Gdybyś doczytał dokładnie artykuł z którego wziąłeś zdjęcie to byś przeczytał że odchylenie to jest w rogu, rzeczywiście do 2 mm od rogu równomierność nie jest ładna, ale w artykule wskazują że jest dobra nie tak jak na powyższym zdjęciu u pazurka czegoś takiego i w 2407WFP i 2407WFP-HC nie ma..... przynajmniej w sztukach które ja sprzedaję bo tu na Polski rynek wiele chłamu trafia np NEC26 za 6000zł w sklepie każdy z 6 sztuk miał conajmniej 4 pixele rąbnięte.... Generalnie u polskich dystrybutorów trzeba strasznie uważać na Polski rynek trafia mnóstwo odpadów bo jesteśmy traktowani jako Europa B...Ja sprzedaję tylko 24" della bo wiem że na tym da się zarobić bo się nie psują i nie ma do czego się przyczepić nawet porównując z sporo droższymi 24" monitorami.... wiadomo niezadowolony klient to większa strata od niesprzedania towaru....

po ciemku kompaktem zrobione zdjęcie - należy oglądać także po ciemku na monitorze z dobrym kontrastem
    Ostatnio edytowane przez waskowiak ; 30-10-2007 o 23:44

Strona 96 z 103 PierwszyPierwszy ... 46869495969798 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów