To ja wiem i chciałbym tego uniknąć. Tyle, że ten monitor ponoć jest bardzo dobry do obróbki i wystarczający.
Poza tym mam pytanie, czy jest możliwość, że po podpięciu do laptopa on może mi nie działać?? Mam tylko laptopa i chciałbym wykonać taki właśnie myk. Tyle, że nie siedzę w temacie i może źle coś sobie wyobrażam.
Szajsung ma - jak to zwykle bywa - dwa łącza: DVI i VGA. Nie powinno być zatem problemu z jego podłączeniem do czegokolwiek. Oczywiście na VGA traci się odrobinkę na jakości obrazu.
Monitor nie jest bardzo dobry do obróbki, ale od biedy ujdzie. Możliwości regulacji czegokolwiek toto specjalnie nie ma...
Ostatnio edytowane przez czornyj ; 09-05-2007 o 12:11 Powód: Automerged Doublepost
Polecać można każdy monitor który się podoba polecającemu. Trzeba pamiętać jednak że to mocno subiektywna ocena, a polecający nie ma najczęściej dostępu do urządzeń i procedur pomiarowych, mogących obiektywnie poświadczyć z czym mamy do czynienia. Nie żebym Januszowi coś wytykał, broń Boże! Doświadczony użytkownik, jakim jest JanuszBody umie skorzystać z narzędzi i radzić sobie z ich ograniczeniami i to się chwali. Jednakowoż SM214T podobnie jak większość tanich LCD to produkt co najwyżej przeciętnej jakości, ze wskazaniem na słaby. Moim zdaniem nie warto pakować się w sprzęt tej klasy, jeśli w podobnych pieniądzach można mieć znacząco lepszy. A że mniejszy? No, cóż.... coś za coś.
Najtańsze monitory przyzwoitej jakości, oferujące 1600 pikseli w poziomie, bo o to zapewne chodzi, to Nec 2090UXi i Eizo S2000. Ceny ok 3 tys zł.
1. Karta może nie dać trybu 1680x1050.
2. Obraz na interfejsie analogowym może być nieostry. No, chyba że masz DVI.
Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 09-05-2007 o 12:01 Powód: Automerged Doublepost
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
W pracy jedziemy na 17" Philips 170B. Nie narzekam. Duży kąt widzenia, jasność w normie, kolory. Jak na potrzeby biurowo-domowe jest OK.
Wszystko pięknie tylko do monitora, który pracuje w rozdziałce nominalnej rzędu 1680x1050 trzeba jeszcze wypasionej karty graficznej. Jeśli będziesz pracował poniżej nominalnej wartości zrobi się pikseloza i cały misterny plan pójdzie się...
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
z naprawę porządnymi CRT jest już krucho....jak chciałem kupić 21' za jakąś rozsądną cenę tzn do 3000zł to puchy takie, że siwo...owszem, są monitory do grafiki, kalibrowane, cudowne, ale też cudownie drogie. Z drugiej strony pojawiają się już całkiem porządne panele LCD tyle że te naprawdę dobre to wydatek rzędy 3000 złociszy i więcej. A tak w ogóle to monitor monitorem...a karta grafiki to pikuś?...i pamięci RAM ze 2G przynajmniej, Intel CoreDuo i wtedy komputer hula i można sie bawić w zdjęcia i CS3![]()