Strona 55 z 103 PierwszyPierwszy ... 545535455565765 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 541 do 550 z 1030

Wątek: Monitor LCD - jaki ?

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krakers Zobacz posta
    jak nie produkowany jak jest w ofercie komputronika za 4800 a ty mi oferujesz jakas uzywke za 4600 porazka
    Uuu nieladnie nieladnie. Po pierwsze w ofercie komputronika nie ma juz tych monitorow a jesli bylyby to za 4850 zl a nie 4800 (takie niby nic ale jednak trzeba bylo nagiac nieco cene zeby zmniejszyc roznice).

Poza tym takie rzeczy to raczej na PW skoro tam dostales propozycje bo takto wyglada jakbys chcial w brzydki sposob zdyskredytowac Toma01.

P.S. Nie jestem adwokatem Toma01 ... ba nawet sie nie znamy
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Początki nałogu Awatar werek
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blum Zobacz posta
    OptiClear to po prostu "szklana" powloka. Podbija kolory i wszystko staje sie ladniejsze Dedykowany do fotografii i grafiki to on raczej nie jest.
    W temacie, ktory podalem wyzej jest wiecej na temat monitorow.
    Przyjemnej lektury
    lektura fajna i długa :P mam ten monitor wczesniej pracowalem na trinitronach od barco i pomijajac "jasną czerń"(tak to już jest z podświetleniem) to monitor naprawde ładnie odwzorowuje kolory. łapie przestrzeń kolorów dużo powyżej sRGB ale jak to w tym przedziale cenowym do AdobeRGB 1998 ciut mu brakuje. jezeli nie masz kasy na 2090UXi z diodowym podświetlaniem to ten monitor jest dla ciebie (w sumie oba działaja na tym samym typie matrycy)
    Canon EOS R5 /// RF 24-104 f4 L /// EF 16-35 f4 L /// RF 100-500 f4.5-7.1 L /// EF 50 f1.8 /// EF 50 f1.2 L

Początki nałogu Awatar Krakers
    Miasto
    Bartoszyce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane Zobacz posta
    Uuu nieladnie nieladnie. Po pierwsze w ofercie komputronika nie ma juz tych monitorow a jesli bylyby to za 4850 zl a nie 4800 (takie niby nic ale jednak trzeba bylo nagiac nieco cene zeby zmniejszyc roznice).

Poza tym takie rzeczy to raczej na PW skoro tam dostales propozycje bo takto wyglada jakbys chcial w brzydki sposob zdyskredytowac Toma01.

P.S. Nie jestem adwokatem Toma01 ... ba nawet sie nie znamy
    Po pierwsze dostałem jescze lepsza propozycjie bo w sklepie komputerowym w bartoszycach pl. konstytucji 13 11-200 bartoszyce Tomasza Naruszewicza zaproponowano mi ten nowy monitor nie macany za 4600 brutto i maja dostepne 4 sztuki i powiem ci, że w brzydki sposób to nie Tom01 by sie zdyskredytował tylko ja kupujac macany uzywany monitor w cenie nowego a skoro sie nie znacie wiec nie nadstawiaj zbyt łatwo za kogoś głowy
    1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII

Początki nałogu Awatar adalbert
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

... a ty mi oferujesz jakas uzywke za 4600 porazka
    Krakers wyluzuj - poza tym, iż Tom01 udziela się bardzo zacnie na CB (wiele razy skorzystałem z jego rad) prowadzi firmę sprzedającą monitory. Jak każdy handlowiec ma prawo proponować ceny, które dla jednych są/dla innych nie są atrakcyjne.
    Jakiś czas temu też próbowałem kupić u niego monitor EIZO - zaproponował mi świetną cenę - ale znalazłem rewelacyjną ofertę w innym miejscu, której nie tylko Tom01 ale i żaden inny sprzedawca nie byłby w stanie przebić.
    [co nie zmienia faktu, że Tom01 jest bardzo elastyczny odnośnie cen - wiele osób z CB się o tym przekonało]

Czy to upoważniałoby mnie do napisania " Twoja oferta to porażka" ? Jesteś klientem - szukasz sprzętu, masz prawo się zgodzić lub nie - ale to nie powód, by się obruszac na to, ze chciałbyś taniej
    Masz dobrą propozycję ze sprawdzonego źródła - skorzystaj
    Powodzenia
    P.S. Jeśli nie potrzebujesz koniecznie 24'' - weź pod uwagę coś bardziej/lepiej kalibrowalnego - np. to

Miasto
    Bartoszyce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adalbert Zobacz posta
    Krakers wyluzuj - poza tym, iż Tom01 udziela się bardzo zacnie na CB (wiele razy skorzystałem z jego rad) prowadzi firmę sprzedającą monitory. Jak każdy handlowiec ma prawo proponować ceny, które dla jednych są/dla innych nie są atrakcyjne.
    Jakiś czas temu też próbowałem kupić u niego monitor EIZO - zaproponował mi świetną cenę - ale znalazłem rewelacyjną ofertę w innym miejscu, której nie tylko Tom01 ale i żaden inny sprzedawca nie byłby w stanie przebić.
    [co nie zmienia faktu, że Tom01 jest bardzo elastyczny odnośnie cen - wiele osób z CB się o tym przekonało]

Czy to upoważniałoby mnie do napisania " Twoja oferta to porażka" ? Jesteś klientem - szukasz sprzętu, masz prawo się zgodzić lub nie - ale to nie powód, by się obruszac na to, ze chciałbyś taniej
    Masz dobrą propozycję ze sprawdzonego źródła - skorzystaj
    Powodzenia
    P.S. Jeśli nie potrzebujesz koniecznie 24'' - weź pod uwagę coś bardziej/lepiej kalibrowalnego - np. to
    do Toma nic nie mam

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Po pierwsze dostałem jescze lepsza propozycjie bo w sklepie komputerowym w bartoszycach pl. konstytucji 13 11-200 bartoszyce Tomasza Naruszewicza zaproponowano mi ten nowy monitor nie macany za 4600 brutto i maja dostepne 4 sztuki i powiem ci, że w brzydki sposób to nie Tom01 by sie zdyskredytował tylko ja kupujac macany uzywany monitor w cenie nowego a skoro sie nie znacie wiec nie nadstawiaj zbyt łatwo za kogoś głowy
    Nie rozumiem tylko czemu dzielisz sie w tak nieelegancki sposob z nami wszystkimi swoimi rozterkami dotyczacymi ceny. Pisales o komputroniku teraz o sklepie w Bartoszycach ... mamy wolny rynek kazdy moze ustalic taka cene jaka mu sie podoba.
    Tom01 zaproponowal negocjacje na PW a Ty walisz na ogolnym ze jego oferta to porazka.
    Odpowiedz mu rowniez na PW bo z tego co wiem CB to nie sklep Toma01 w ktorym sie sledzi i omawia jego transakcje.

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Po pierwsze dostałem jescze lepsza propozycjie bo w sklepie komputerowym w bartoszycach (...) maja dostepne 4 sztuki
    Sugeruję sprawdzić czy naprawdę są nowe. Zresztą sam Pan to sprawdzi po oryginalnie zaklejonym kartonie. Zbiegiem okoliczności akurat 4 sztuki, są w magazynie importowym polskiego przedstawicielstwa Eizo i to właśnie owe prezentacyjne. Szczerze wątpię żeby sklep komputerowy w małym miasteczku miał 4 sztuki monitorów po kilka tys zł na miejscu. Jest jeszcze jeden sposób. Jeśli jutro będzie w Bartoszycach już tylko 3 szt (dwa szare i jeden czarny) to sprawa będzie jasna, bo dzisiaj jeden z nich, zleciłem wysłać do odbiorcy.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 14-08-2007 o 21:58
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Sugeruję sprawdzić czy naprawdę są nowe. Zresztą sam Pan to sprawdzi po oryginalnie zaklejonym kartonie. Zbiegiem okoliczności akurat 4 sztuki, są w magazynie importowym polskiego przedstawicielstwa Eizo i to właśnie owe prezentacyjne. Szczerze wątpię żeby sklep komputerowy w małym miasteczku miał 4 sztuki monitorów po kilka tys zł na miejscu. Jest jeszcze jeden sposób. Jeśli jutro będzie w Bartoszycach już tylko 3 szt (dwa szare i 1 czarny) to sprawa będzie jasna, bo dzisiaj jeden z nich, zleciłem wysłać do odbiorcy.
    Hehe dobre Znajac sprawe handlu czesciami komputerowymi od drugiej strony ide o zaklad ze korzystaja z tego samego zrodla o ktorym piszesz W malych sklepach zawsze wciska sie takie kity. Szansa ze maja to na stanie jest tak mala ze az nieprawdopodobna ... straty przy zapchanych magazynach przy malym przerobie sa ogromne. My robilismy obrot po 700.000 zl miesiecznie a i tak straty na spadkach cen rzeczy lezacych na magazynie byly znaczne.

Miasto
    Bartoszyce

Domyślnie

Ok dzieki za porade temat zamkniety

Dopiero zaczyna Awatar waskowiak

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Bardzo dobry wybór. Mało byłoby lepszych. A tak a'propos to 24" a nie 24,1".
    to słowa odpowiedzi na pytanie Krakersa
    "Jestem zdecydowany na zakup lepszego monitorka i w oko wpadł mi 24.1" Eizo FlexScan S2411W co mozesz Tom 01 powiedziec na jego temat ? zastosowanie obróbka fotek i montaż video"

Według mnie do takich zastosowań lepszym wyborem jest kupienie monitora z serii coloredge , może nie kosztuje 5000 ale 6000 ale jak już kupować eizo to model profesjonalny według eizo a nie model do wszystkiego bo po co ? jeśli np della 2407WFP-HC można kupić który w uniwersalności jest lepszy bo ma np sloty na 12 typów kart pamięci?

Czytałem też na eizo i było ponad 20 monitorów nie coloredge i żaden nie ma tak zwanej sprzętowej kalibracji według eizo ! oczywiście ze sprzętową kalibracją w przypadku świetlówek tak naprawdę nie może być mowy bo to pseudo kalibracja która ogranicza spektrum kolorów !
    Ostatnio edytowane przez waskowiak ; 14-08-2007 o 23:07

Strona 55 z 103 PierwszyPierwszy ... 545535455565765 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów