Strona 44 z 103 PierwszyPierwszy ... 3442434445465494 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 431 do 440 z 1030

Wątek: Monitor LCD - jaki ?

Domyślnie

tak jak i każdy ma prawo do wygłaszania własnych opinii. ale nie ma w Twoim poście najważniejszego - odpowiedzi na zadane pytanie.
    dns vel fotomonter

Początki nałogu Awatar werek
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dns Zobacz posta
    a jaki monitor LCD do fotografii czysto amatorskiej za około 1500 ?
    około 1500pln (dokładnie 1831 w wawie) jest dobry panoramiczny monitor NEC 20WGX2 PRO (matryca S-IPS, ciut starsza wersja bez pro ktorą aktualnie posiadam ma AS-IPS ktora jest ciut lepsza), odwzorowanie kolorów ma b.dobre.

na dobra sprawe jak kupiłem aparacik to bez kalibracji monitora zdjecia wygladaly identycznie jak te z fotolab'u (przyznam się ze wcześniej zajmowałem sie projektowaniem graficznym i monitor był akurat pod to zastosowanie kupiony).

jedynym mankamentem jaki mozna znalezc (nie wiem jak w wersji pro) jest jasna czerń i o ile w towarzystwie jaśniejszych barw jest to niezauważalne to jeżeli czerń rozkłada sie na więcej niż 50% pow. ekranu to jest to zauważalne.

w ogólnej ocenie monitor jest b.dobry

dla osób chcących się dowiedzieć wiecej nt. monitorów i matryc LCD zapraszam na watek:
    http://forum.pclab.pl/t174882.html
    nie znalazłem bardziej kompetentnego źródła informacji w internecie od tego
    Ostatnio edytowane przez werek ; 18-07-2007 o 10:44 Powód: literóweczka
    Canon EOS R5 /// RF 24-104 f4 L /// EF 16-35 f4 L /// RF 100-500 f4.5-7.1 L /// EF 50 f1.8 /// EF 50 f1.2 L

Bywalec Awatar SAM
    Miasto
    Kamionek

Domyślnie

Tom01 napisałeś "Różnica jest tylko w sposobie dystrybucji. Samo urządzenie i ma dokładnie takie same możliwości."

Chcesz powiedzieć, że np. w tym sklepie http://monitory.mastiff.pl/kalibratory.php
    sprzedają zupełnie to samo urządzenie, ale droższe o 300 PLN bez żadnego powodu (dodatkowych opcji, etc.).

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SAM Zobacz posta
    sprzedają zupełnie to samo urządzenie, ale droższe o 300 PLN bez żadnego powodu (dodatkowych opcji, etc.).
    Różnica to błogosławieństwo Eizo :-). A poważnie, kalibratory dystrybuowane przez Eizo są w normalnych cenach. Inne, w niższych cenach, są wynikiem ostrej wojny cenowej jaka się toczy od kilku tygodni pomiędzy jednym z importerów X-Rite, (Perfekt - oferuje oprócz towaru profesjonalne wsparcie) a polskim oddziałem angielskiej firmy Typemaker Inc (Color Confidence - niska cena). Nie wiadomo na razie, jak się to zakończy. W każdym razie jest okazja, żeby tanio kupić X-Rite.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Bywalec Awatar SAM
    Miasto
    Kamionek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Różnica to błogosławieństwo Eizo :-). A poważnie, kalibratory dystrybuowane przez Eizo są w normalnych cenach. Inne, w niższych cenach, są wynikiem ostrej wojny cenowej jaka się toczy od kilku tygodni pomiędzy jednym z importerów X-Rite, (Perfekt - oferuje oprócz towaru profesjonalne wsparcie) a polskim oddziałem angielskiej firmy Typemaker Inc (Color Confidence - niska cena). Nie wiadomo na razie, jak się to zakończy. W każdym razie jest okazja, żeby tanio kupić X-Rite.
    Chyba mnie nie zrozumiałeś, lub nie doczytałeś na cytowanej stronie. Nie chodziło o różnicę w cenie w wersji standard i UK (tam tylko 100 PLN).
    Ale o różnicę między wersją standard (888 PLN) i "wersją dla Eizo" (1183 PLN).

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Chyba mnie nie zrozumiałeś, lub nie doczytałeś na cytowanej stronie.
    Odnosnie cytowanej strony to zwroc SAM uwage na avatara Tom01 i jego adres skype. Troche dziwnie wyglada zarzucanie mu nieznajomosci strony jego firmy

Początki nałogu Awatar Krakers
    Miasto
    Bartoszyce

Domyślnie

ColorEdge to monitory bliskie ideału, to fakt. Jednakowoż, kupując przez Internet tańszy co do którego mogą być wątpliwości, masz zawsze prawo zwrotu.

W okolicach 3,5 kpln godne uwagi są:
    Nec 2090UXi
    Nec 2190UXi
    Eizo S2000
    Eizo S2100
    Eizo S2111W
    dzieki wielkie
    1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Chyba mnie nie zrozumiałeś, lub nie doczytałeś na cytowanej stronie. Nie chodziło o różnicę w cenie w wersji standard i UK (tam tylko 100 PLN). Ale o różnicę między wersją standard (888 PLN) i "wersją dla Eizo" (1183 PLN).
    Czytam zawsze bardzo uważnie posty, na które odpowiadam. Opisałem różnicę między Eye OneDisplay 2 w wersji normalnej i "dla Eizo". Wersja "UK" to zakup wewnątrz-unijny, ze stawką Vat 0%, co jest opisane pod każdą pozycją tego typu.

Początki nałogu Awatar adalbert
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Różnica to błogosławieństwo Eizo :-). ....
    Opisałem różnicę między Eye OneDisplay 2 w wersji normalnej i "dla Eizo"...
    Tom01 - SAM chyba nie załapał przenośni :grin:
    Temat ten przerabiałem z Tobą na PW - zatem Twoją odpowiedź zacytuję prawie wprost - "nie ma różnicy, poza ZNACZKIEM EIZO na opakowaniu " - chyba się już nie da prościej odpowiedzieć

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adalbert Zobacz posta
    Tom01 - SAM chyba nie załapał przenośni :grin:
    Temat ten przerabiałem z Tobą na PW - zatem Twoją odpowiedź zacytuję prawie wprost - "nie ma różnicy, poza ZNACZKIEM EIZO na opakowaniu " - chyba się już nie da prościej odpowiedzieć
    Za czasów Gretaga to faktycznie znaczkiem można było rozróżnić. Obecnie nawet wygląda tak samo. Eizo kupuje od X-Rite partie kalibratorów i oferuje do sprzedaży z monitorami na zasadzie all-in-one. Nie mam pojęcia czy X-Rite sposób cokolwiek zmienia w tych partiach. Na pewno są różne wersje Eye OnePro, mogą być oferowane dla Eizo ColorEdge, bez zaszytej licencji na Mach3.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 18-07-2007 o 21:47

Strona 44 z 103 PierwszyPierwszy ... 3442434445465494 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów