Cytat Zamieszczone przez caravaggio Zobacz posta
19 cali kosztuje ok. 1800, 21 cali juz ok. 3500. Moim zdaniem (obracajac sie w tej klasie sprzetu) zdecydowanie lepiej kupic 19 cali za te 1800 i do tego dokupic sobie drugi monitor (np. prosta 17tke za 800-1000 zl czy nawet 15-tke za jeszcze mniejsze pieniadze).

W sumie wyniesie cie to prawie 1000zl mniej niz 21 cali, a bedziesz miec nieporownywalnie wiekszy komfort pracy - na maly ekran wyrzucisz sobie wszystkie paletki, a cala 19-tke bedziesz miec tylko na potrzeby wyswietlania obrabianego zdjecia.
przyznam, caravaggio, ze nigdy mi do glowy nie przyszlo, zeby podpiac 2 monitory do 1 kompa
pomysl przedni, zwlaszcza ze monitora do palet nie musialabym kupowac, juz mam jakies tanie 19-calowe badziewko
to rozwiazanie ma tylko jeden minus - wymaga wiekszej ilosci miejsca, a drugi monitor juz mi na biurko nie wejdzie, no way, nie da tez rady powiesic go na scianie, ale sprobuje jeszcze cos pokombinowac

gdyby to [bombowe] rozwiazanie z 2 monitorami nie wyszlo z braku miejsca, mamy jeszcze 1 pytanie:

w tym zakresie cenowym [2 tys z lekkim hakiem] mozna dostac Samsunga 214T [21"] - wiem, ze juz padaly w tym watku nieprzychylne opinie nt Samsunga, ale wiem, ze pare osob na nich pracuje, a kolega z forum podpowiedzial mi, ze to matryce Samsunga sa montowane w Eizo

- wiec moze Samsung to wcale nie az taki zly wybor?