Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 30-08-2007 o 20:59
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
Za taka cene to tylko na ebayuTutaj jest inna aukcja tego samego sprzedawcy. Aukcje z licytacja koncza sie srednio o 40L; taniej niz 'kup teraz'. Jak monitor dojdzie, to sie podziele wrazeniami. Mam nadzieje, ze pozytywnymi
![]()
Oto jeszcze jedna krzywa korekcji Samsunga z rodziny 970P i innych z tym wyświetlaczem. Może da to do myślenia, przy nad rozważaniu zakupu taniego LCD:
Zrzut pozyskany dzięki uprzejmości Tomasza Urbanowicza.
Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 20-08-2007 o 11:57
Tom1, masz może krzywe z della 2407?![]()
Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 20-08-2007 o 13:32
Wczoraj nabyłem w sklepie "nie dla idiotów" w Gdańsku /specjalnie jeżdziłem po niego ze Słupska..130 km/ moniotor Samsung 214T za cenę 2099 zł.
Nie ma do czego się przyczepić.
Porównywałem tam też między innymi chwalone Eizo 1931, nie widziałem jakiejś zasadniczej różnicy.
W porównaniu z poprzednim 17" tutaj mam "stadion piłkarski")).
Zaznaczam, że nie pretenduję do profi...typowa zaawansowana amatorszczyzna.
To, że Pan nie widział, nie znaczy że jej nie ma, a tym bardziej, nie jest to przesłanka do bagatelizowania. Różnica jest duża, widać ją, słychać i czuć :-). Pana ocenę, można usprawiedliwić złymi warunkami testowymi (wystawa, jasne oświetlenie), w takich warunkach większość monitorów może wyglądać dobrze, i/lub niskim progiem akceptowalności defektów. Jakość widać na płynności gradientów, przekłamaniach wynikających z działania FRC, smużeniu itd. Do minusów trzeba dołożyć regulacje, które we wszystkich SM są symboliczne. Można zapytać o wrażenia Tomasza1972, właśnie jest po przesiadce z SM971 (SM214 konstrukcyjnie to samo) na Eizo S2000 (S1931 konstrukcyjnie to samo).
Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 25-08-2007 o 09:15
Przedstawiam krzywą korekcyjną mojego monitora (poprzednio miałem kalibrator który miał "defekt" w cieniach) (monitor Samsung 971P)
Ostatnio edytowane przez Tomasz Urbanowicz ; 25-08-2007 o 07:10