Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
O monitorach z defektami dE > 10 mówi się że się nie nadają. Tak jest w tym wypadku.
Nie no jesli rzeczywiscie wspolczynnik dE jest wyzszy niz 10 to sprawa jest jasna.

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
Nie przypisuj mi proszę intencji których nie wrażałem. Do grafiki nadają się też monitory cztery razy tańsze niż 10 tys, i nie cena o tym decyduje. Są monitory tańsze niż przytoczony Dell i znacznie lepsze w kolorze. To, że jest piękny, duży i bajerancki nie świadczy o tym że jest dobrej jakości. Jestem zwolennikiem nazywania rzeczy wprost. Nie znoszę poglądów wynikających z autosugestii i marketingu prowadzący do skrzywienia mówiącego, że np Skoda Fabia to duże rodzinne auto.
Generalnie nieco w innym kierunku to chyba poszlo niz zamierzalem. Dzisiejsze Twoje wypowiedzi wygladaly jak krytyka wszystkich modeli LCD pod rzad z pominieciem najwyzszych modeli EIZO (gdybym zajrzal pare stron wczesniej zauwazylbym ze to falszywe wrazenie).

Nie ukrywam ze dyskusja ta sprawia mi pewna radosc bo jestem swiezo po lekturze roznych testow monitorow ktore mnie kompletnie zalamaly. Tylu bzdur ktore mozna wyczytac w internecie na temat paneli LCD nie doczekala sie chyba zadna inna "czesc do komputera". Mialem to dodatkowe nieszczescie ze wybieralem panel z najnizszej polki a im nizsza cena tym ilosc opinii wzrasta.

Pozdrawiam