Tak na pierwszy rzut oka
Załącznik 2664
Załącznik 2665
Tak na pierwszy rzut oka
Załącznik 2664
Załącznik 2665
Na 1 rzut oka poprzez Internet to znalazlemMnie bardziej chodzilo o to jak sie prezentuje w trakcie pracy po oprofilowaniu.
http://www.bykom-stop.avx.pl/
Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296
To razem poczekamy na opis kogoś kto z tym monitorem pracował, a najlepiej z ostatnią wersją - Revision A04, która ma już 1:1 pixel mapping. Tyle, że to wciąż 8-bitowa matryca.
a co powiecie o samsungu 940fn?
Czyli bezwartościowe.
O monitorach z defektami dE > 10 mówi się że się nie nadają. Tak jest w tym wypadku.
Nie przypisuj mi proszę intencji których nie wrażałem. Do grafiki nadają się też monitory cztery razy tańsze niż 10 tys, i nie cena o tym decyduje. Są monitory tańsze niż przytoczony Dell i znacznie lepsze w kolorze. To, że jest piękny, duży i bajerancki nie świadczy o tym że jest dobrej jakości. Jestem zwolennikiem nazywania rzeczy wprost. Nie znoszę poglądów wynikających z autosugestii i marketingu prowadzący do skrzywienia mówiącego, że np Skoda Fabia to duże rodzinne auto.
Świetnie nadaje się na podstawkę pod paprotkę.
He, he... ma już mapowanie pikseli 1:1. Super! A ma już ekran, czy będzie w wersji Revision X020?
Standard w monitorach domowych i biurowych.
Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 11-04-2007 o 16:20 Powód: Automerged Doublepost
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
Nie no jesli rzeczywiscie wspolczynnik dE jest wyzszy niz 10 to sprawa jest jasna.
Generalnie nieco w innym kierunku to chyba poszlo niz zamierzalem. Dzisiejsze Twoje wypowiedzi wygladaly jak krytyka wszystkich modeli LCD pod rzad z pominieciem najwyzszych modeli EIZO (gdybym zajrzal pare stron wczesniej zauwazylbym ze to falszywe wrazenie).
Nie ukrywam ze dyskusja ta sprawia mi pewna radosc bo jestem swiezo po lekturze roznych testow monitorow ktore mnie kompletnie zalamaly. Tylu bzdur ktore mozna wyczytac w internecie na temat paneli LCD nie doczekala sie chyba zadna inna "czesc do komputera". Mialem to dodatkowe nieszczescie ze wybieralem panel z najnizszej polki a im nizsza cena tym ilosc opinii wzrasta.
Pozdrawiam
http://www.bykom-stop.avx.pl/
Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296
[QUOTE=Tom01;304866]Nie ma w ogóle dobrych 24-ek w tym przedziale. W sytuacji obróbki grafiki przy tej cenie znacznie lepsze są:
Eizo L797 (nieco droższy)
Eizo S2100/S2000
Nec 2090UXiQUOTE]
Jakie są zasadnicze różnice pomiędzy Eizo SlimEdge S2000, a S2100 poza wielkością panelu?
Drugi na pewno posaida funkcję automatycznego dostosowania jasności panelu do aktualnych warunków oświetleniowych (BrightRegulator), czy "dwudziestka" jest jej pozbawiona ?
No właśnie, należy postawić pytanie odwrotne...
Jaki model monitora LCD można polecić amatorowi fotografii, czyli co prawda będzie służył do obróbki zdjęć, ale również oprócz tego do grania, Internetu i jakiegoś filmiku od czasu do czasu, przy zachowaniu następujących warunków:
- rozdzielczość 1680x1050,
- przekątna min. 20",
- możliwość kalibracji jest dodatkowym atutem.
W cenie oczywiście amatorskiej czyli tak do 3 KPLN a najlepiej tak do 2,5 KPLN.
Pozdrawiam, Tomek
Canon LS-120PC II
S2100 ma czujnik S2000 nie.
Podana rozdzielczość sugeruje panoramiczny. Niestety do 3 tys zł nie ma dobrych panoram. Najtańsza to Eizo S2111W za ok 3500zł. Tańsza i większa jest 20-tka w formacie 4x3. Godnym polecenia jest również Eizo S2000 za lekko powyżej 3 tys. Można również rozważać Nec'a 2090UXi za 3 tys, ale pomimo znakomitych regulacji miewa on poważne problemy z powtarzalnością i podświetleniem. Jak się trafi w grafice jest wyśmienity, ale znacznie gorzej sprawdza się jako monitor uniwersalny, z uwagi na słabą czerń i podświetlenie.
Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 12-04-2007 o 10:41
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
Tak, myślę o panoramie, ale raczej przez ułańską fantazjębo chciałbym poziomą rozdzielczość min. 1600, więc 4x3 20.1" Eizo FlexScan S2000-K też by się nadał (jak rozumiem o tego chodzi).
Ale ponieważ jak widzę nie da się zmieścić w przedziale 2,5-3 KPLN i należy myśleć o przedziale 3-3,5 KPLN, to mam pytanie jak (doświadczalnie) do tych Eizo ma się 20" Apple Cinema Display (ciutkę powyżej 3 KPLN można go dostać)? Odczuwalnie gorszy jest jest czy jednak można go porównywać?
Pozdrawiam, Tomek
Canon LS-120PC II