Strona 16 z 103 PierwszyPierwszy ... 614151617182666 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 1030

Wątek: Monitor LCD - jaki ?

Początki nałogu Awatar chuckyy
    Miasto
    Września

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Lacie 319 to jest dokładnie to samo co Nec SV1990. Tani, zawodowy, monitor graficzny. Niestety jak na profesjonalny monitor graficzny ma spore defekty podświetlenia, za głębokie cienie.

Co do Samsunga, to jest zupełnie zrozumiałe, ale co do Eizo niekoniecznie. Sądzę, że ma Pan monitor z jakiejś serii ogólnego stosowania. Stąd nie wytrzymuje konkurencji z monitorem graficznym.
    Flexscan s1913 - to model Eizo
    5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chuckyy Zobacz posta
    Flexscan s1913 - to model Eizo
    Raczej S1931. No i wszystko jasne. To jest wyśmienity monitor, ale DOMOWY. :-). Graficzne Eizo to:

L797
    L997
    Cała seria CE
    Cała seria CG

Choć niedawno zdarzyło mi się dostarczać do firmy zajmującej się grafiką reklamową Eizo S2100 (ogólnego stosowania) i ludzie na codzień pracujący na Mitsubishi Diamond Pro, zbierali szczęki z ziemi po postawieniu go obok.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Choć niedawno zdarzyło mi się dostarczać do firmy zajmującej się grafiką reklamową Eizo S2100 (ogólnego stosowania) i ludzie na codzień pracujący na Mitsubishi Diamond Pro, zbierali szczęki z ziemi po postawieniu go obok.
    Potwierdzam, mam go i też mi szczena opadła, jak zobaczyłem pierwszy raz obraz na tym monitorze..
    Ostatnio edytowane przez Nemeo ; 07-03-2007 o 14:15

Miasto
    Września

Domyślnie

Raczej S1931. No i wszystko jasne. To jest wyśmienity monitor, ale DOMOWY. :-). Graficzne Eizo to:

L797
    L997
    Cała seria CE
    Cała seria CG

Zbierali szczęki w jakim znaczeniu? Bo ja pracuję właśnie na diamond pro 2070 - świetny monitor
    5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Zbierali szczęki w jakim znaczeniu? Bo ja pracuję właśnie na diamond pro 2070 - świetny monitor
    Oczywiście w znaczeniu pozytywnym .

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Oczywiście że to świetny monitor. Profesjonalny, który w czasach swej chwały kosztował 5 tys zł. Ale użytkownicy często nie zauważają że w miarę upływu lat monitor "odjeżdża". Dosłownie i w przenośni. Degradacja jakości obrazu jest na tyle duża że porównanie ze średniej klasy LCD, jak np wyższe modele Eizo serii S, wykazują swoim obrazem coś odwrotnego niż podpowiada logika. Najczęściej, do tej pory szczęśliwi użytkownicy profesjonalnych CRT, pewni swoich narzędzi, postawieni przed swoim i nowym LCD przecierają oczy. Taki efekt zaobserwowałem wielokrotnie, i to nie na przykładzie laików, a fachowców. A to jeszcze nie jest monitor graficzny. Prawdziwy graficzny nie daje najmniejszych szans żadnemu CRT, włączając w to Barco.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 30-08-2007 o 16:21

Miasto
    Września

Domyślnie

Oczywiście że to świetny monitor. Profesjonalny, który w czasach swej chwały kosztował 5 tys zł. Ale użytkownicy często nie zauważają że w miarę upływu lat monitor "odjeżdża". Dosłownie i w przenośni. Degradacja jakości obrazu jest na tyle duża że porównanie ze średniej klasy LCD, jak np wyższe modele Eizo serii S, wykazują swoim obrazem coś odwrotnego niż podpowiada logika. Najczęściej, do tej pory szczęśliwi użytkownicy profesjonalnych CRT, pewni swoich narzędzi, postawieni przed swoim i nowym LCD przecierają oczy. Taki efekt zaobserwowałem wielokrotnie, i to nie na przykładzie laików, a fachowców. A to jeszcze nie jest monitor graficzny. Prawdziwy graficzny nie daje najmniejszych szans żadnemu CRT, włączając w to Barco. Odbitka w ręku = ten sam plik na monitorze.
    No cóż - ja na szczęście szczęki nie zbieralem - nawet porównując do LaCie :P

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

No cóż - ja na szczęście szczęki nie zbieralem - nawet porównując do LaCie :P
    Porównanie do LaCie 3** wypada na korzyść Mitsubishi, nawet starego. Mało jest monitorów LCD mogących konkurować z profesjonalnym kineskopem.

Początki nałogu Awatar oszołom
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

L797
    L997
    Cała seria CE
    Cała seria CG

Czy CE210W wystarczy do zastosowań amatorskiej fotografii ? Chodzi mi przede wszystkim o kolor. Pstrykam od czasu do czasu i na mój monitor LCD ( Samsung 171P )nie mogę już patrzeć. Miałem okazję popatrzeć na parę zdjęć na tym monitorze i obraz wyświetlany na nim bardzo mi się podobał.
    Eos 1D Mark IV + maleńka szklarnia elek oraz jeden Zeiss:-D

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oszołom Zobacz posta
    Czy CE210W wystarczy do zastosowań amatorskiej fotografii ?
    Tak, choć trzeba pamiętać że to monitory CE są znacznie uproszczone i o gorszych parametrach w stosunku do serii CG. Oprogramowanie kalibracyjne również ma bardzo małe możliwości. Generalnie zaleca się je głównie do edycji i podglądu materiału video. W tych zastosowaniach pokażą swoja siłę, dzięki formatowi 16x10 i obsłudze materiału HD.

Do fotografii, przy podobnym budżecie, lepszym wyborem jest L797 i L997.

Strona 16 z 103 PierwszyPierwszy ... 614151617182666 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów