Cytat Zamieszczone przez waskowiak Zobacz posta
+ to co tom1 napisał na stronie 99
Nazwy własne pisze się z dużej litery Panie Waskowiak.

Jak komentuje użytkownik rozjaśnienie jakoś nijak się ma co do norm jakości Eizo....
Normę fabryczną podałem. W gestii użytkownika leży, czy zechce skorzystać z pomiarów w serwisie i ew wymiany.

Ku mojemu bezgranicznemu zdumieniu nagle tom1 zaczyna uważać że monitory z serii C coś tam są profesjonalne do fotografii itp a nie takie co przedtem wskazywał....
Proszę czytać dokładniej. Są monitory różnych klas cenowych i jakościowych. Wiele się nadaje, ale nie wszystkie są profesjonalnymi.

widocznie tamte mu się wyczerpały lub znacząco się ich liczba zmniejszyła a
Proszę bez impertynencji. Albo będzie Pan prowadził dyskusję na kulturalnym poziomie albo będzie Pan ignorowany.

ja pisałem dlaczego się nie zgadza jeśli o ocenę przeznaczenia monitorów z Eizo....
Proszę o cytat, nie bardzo wiem o co chodzi.

Jakoś nie chce mi się wierzyć w obietnice monitora idealnego do gier
Są takie, na miarę dzisiejszych możliwości technicznych oczywiście.

jakoś nie wierzę w realne 0,1ms które byłoby do tego potrzebne i to nie GTG tylko BtWtB czyli Black to White to Black w takim czasie .....
Proszę o cytat gdzie jest napisane zapewnienie o 0,1ms pełnego przejścia? Gra, nawet bardzo dynamiczna wymaga szybkości animacji, a co za tym idzie również maksymalnej zwłoki obrazu tylko tyle, by oszukać oko, które poniżej pewnej wartości nie widzi różnicy. Ta wartość jest wyznaczona doświadczalnie i jest to dużo więcej niż 0,1ms. W rzeczywistości widzimy niedoskonałość obrazu ruchomego w sytuacji, jeśli zwłoka jest dłuższa niż około 20-60ms.

Co do testu to chyba przyczepiłem się do drogiego modelu monitora.... nie do jakiegoś super taniego.. akurat tam jest kilka monitorów eizo nie kilkadziesiąt i co z tego podobno eizo są według pana nieskazitelne ?! CIekawe jak te płynne przejścia tonalne mają się do rzeczywistości w której są 2 przestrzenie RGB bo człowiek tyle widzi a nie jedną przestrzeń
Proszę o jaśniejsze wyłuszczenie Pańskiego problemu.