Strona 102 z 103 PierwszyPierwszy ... 25292100101102103 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 011 do 1 020 z 1030

Wątek: Monitor LCD - jaki ?

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Karty zintegrowane to wyjątkowe padło. W firmie stoi jeden komp z taką kartą podłączony analogowo do LCD-ka. Za każdym razem jak na niego patrzę wpadam odruchowo w przerażenie, że wzrok mi się popsuł

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Karty zintegrowane to wyjątkowe padło.
    Nie przesadzajmy, padło to np Super Grace, z której oprócz "ciekawego" obrazu, potrafi coś czasem odpaść.

Ciekawostka:
    O jakości obrazu na złączu analogowym, decydują głównie filtry pasmowe na wyjściu sygnałowym. Czyli kilka rezystorków i kondziorków, a nie sam układ graficzny. Na upartego można je wywalić w diabły, olewając przy tym kilka dyrektyw unijnych, odnośnie pól elektromagnetycznych i cieszyć się pięknym, ostrym obrazem.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 14-11-2007 o 20:18
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

wlodek1956
    Guest

Smile jaki monitor...

Witam wszystkich na forum ! mam problem z monitorem DELL 2407 HC mianowicie podczas wyswietlania obrazu filmowego hd jasne partie obrazu migaja jak stroboskop. Wiem, ze jest to forum fotograficzne ale w tym watku zabieraly glos osoby obeznane z tym modelem , wiec moja prosba o pomoc karta ati hd2900, polaczony po DVI ale i po VGA to samo co zmienic w ustawieniach? Kresle sie z powazaniem wlodek

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Witamy na forum!

Cytat Zamieszczone przez wlodek1956 Zobacz posta
    Witam wszystkich na forum ! mam problem z monitorem DELL 2407 HC mianowicie podczas wyswietlania obrazu filmowego hd jasne partie obrazu migaja jak stroboskop.
    Proszę zapytać czytelnika Waskowiak.
    http://canon-board.info/member.php?u=11869

Bywalec Awatar monii

Domyślnie

Tom01

tak na marginesie to dziękuję za rady Bo jak widać niestety nie kupiłam u Pana a i tak uzyskałam pomoc.

jednym słowem dziękuję za obiektywizm.

Apropo wyjścia...to teraz powinnam zmienić aby mieć wyjście cyfrowe ? Szkoda ze nie myślałąm o tym kupując w zeszłym roku komputer :/

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez monii Zobacz posta
    to teraz powinnam zmienić aby mieć wyjście cyfrowe ?
    W gruncie rzeczy, tak.

wlodek1956
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Witamy na forum!

Proszę zapytać czytelnika Waskowiak.
    http://canon-board.info/member.php?u=11869

Z calym szacunkiem ale nie takiej rady oczekiwalem , Kolego jak wiesz jak pomoc to nie odsylaj mnie do innych ... to nie ladnie
    pragne zaznaczyc, ze wiem co to interlace i non interlace ale wszelkie proby ustawien w karcie graficznej nie pomagaja Pozdrawiam wlodek.

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wlodek1956 Zobacz posta
    Kolego jak wiesz jak pomoc to nie odsylaj mnie do innych ... to nie ladnie
    Wydaje mi się, że zrobiłem dobrze. Odesłałem do osoby, która ma takie Dell'e pod ręką i może pomóc.

Moja porada mogłaby się Panu nie spodobać, stąd się nie wychylałem.

PS. Przeplot z uwagi na specyfikę tworzenia obrazu na LCD. raczej nie ma zastosowania.

Bywalec Awatar monii

Domyślnie

Ale to prawda..ten pan sprzedaje te monitorki i powinien Ci doradzić

Dopiero zaczyna Awatar waskowiak

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez monii Zobacz posta
    a ja jutro odbieram eizo 2111 W
    obejrzałam go jednak i nie przeszadza mi to "rozjaśnienie" z lewego boku.

Po pierwsze na tym boku leży paletka narzędzi tylko ..a nie zdjecie.
    Po drugie nie jest to wcale uciazliwe .. a nawet bym powiedziala "nie jedna osoba nie zauważy tego rozajśnienia."

W każdym razie wzięłam kilka swoich zdjęć, obejrzałam na tym monitorku i moge stwierdzić że jest duża różnica i widać błędy w czerni..

u mnie było idealnie czarne na monitorze a na eizo widać było że zdjęcie wcale nie jest idealnie czarne ale ma rozjaśnienia...oraz wiele innych

Ehh a seria do obrobienia fotek już czeka
    + to co tom1 napisał na stronie 99 nie sposób tak duży opis zacytować
    Jak komentuje użytkownik rozjaśnienie jakoś nijak się ma co do norm jakości Eizo....
    Ku mojemu bezgranicznemu zdumieniu nagle tom1 zaczyna uważać że monitory z serii C coś tam są profesjonalne do fotografii itp a nie takie co przedtem wskazywał.... widocznie tamte mu się wyczerpały lub znacząco się ich liczba zmniejszyła a ja pisałem dlaczego się nie zgadza jeśli o ocenę przeznaczenia monitorów z Eizo....
    Jakoś nie chce mi się wierzyć w obietnice monitora idealnego do gier jakoś nie wierzę w realne 0,1ms które byłoby do tego potrzebne i to nie GTG tylko BtWtB czyli Black to White to Black w takim czasie .....
    Co do testu to chyba przyczepiłem się do drogiego modelu monitora.... nie do jakiegoś super taniego.. akurat tam jest kilka monitorów eizo nie kilkadziesiąt i co z tego podobno eizo są według pana nieskazitelne ?! CIekawe jak te płynne przejścia tonalne mają się do rzeczywistości w której są 2 przestrzenie RGB bo człowiek tyle widzi a nie jedną przestrzeń

Strona 102 z 103 PierwszyPierwszy ... 25292100101102103 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów