Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: gdzie w Polsce kupic Pocket wizard ?

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta

rozumiem, ze w plenerze nie uzywasz lamp tylko blend? bo ciezko mi sobie wyobrazic w ladna pogode zeby swiatlomierz przy swielte nawet tak ciemnym jak 2.8 pokazywal czasy ponizej 1/250s
    Używam lamp (bledny używam bardzo sporadycznie-głownie jako dodatkową płaszczyznę odbijającą ) i nie mam żadnego problemu z czasami nawet w mega słoneczny dzień, są bardzo prostę sposoby na "wychamowanie" czasu do 1/160s nawet przy f/1.2

Pozdr.
    tow

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez towersivy Zobacz posta
    Używam lamp (bledny używam bardzo sporadycznie-głownie jako dodatkową płaszczyznę odbijającą ) i nie mam żadnego problemu z czasami nawet w mega słoneczny dzień, są bardzo prostę sposoby na "wychamowanie" czasu do 1/160s nawet przy f/1.2

Pozdr.
    tow
    filtry szare? ja przy ladniej pogodzie mam czasy rzedu 1/2000 maks przy F/2.0, to nawet nie filry szare sa potrzebne ale czarne ;-) zreszta to tez przeciez oslabia mocno moc lampy, praktycznie tak samo jak HS
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Bywalec Awatar kiray
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dominik777 Zobacz posta

Jeszcze jedno - to jest już wersja europejska (CE). Działa na innej częstotliwości niż amerykańska. Mam wrażenie, że to zaleta niwelująca problemy z 580 ex II.
    Jeśli mam speedlite 580 exII sprowadzonego ze stanów to PW muszę również mieć ze stanów?

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kiray Zobacz posta
    Jeśli mam speedlite 580 exII sprowadzonego ze stanów to PW muszę również mieć ze stanów?
    nie, jakbyś miał tt1 w wersji EU a tt5 w wersji z US to nie będą działać, skąd jest lampa nie ma znaczenia
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

bizior
    Guest

Domyślnie

Pozdr.
    tow
    A mozesz zdradzic jaki to jest magiczny sposob na "wyHamowanie" shutter speed przy 1.2 w sloneczny dzien?

Miałem Pokety Plus II - tragiczna współpraca z 580EX , wyzwalało w kratkę sprzedałem ( ponoć z sb-27-28 działają idealnie, takie info przedstawił mi nowy właściciel ) Kupiłem nowe pokety i z 580EX II znowu w kratkę...
    Pocket Wizard Plus II i tragiczna wspolpraca z 580, a dziala z innymi flashami? To radzilbym sprawdzic ta 580...

Cytat Zamieszczone przez t00mcio Zobacz posta
    wszystko pięknie, ale IMHO nie przenoszą automatyki ETTL. A to jest to o co zabijaja sie wlasciele Pocket-ow.
    O E-TTL nigdy sie wlasciciele PW nie zabijali, i raczej nigdy nie beda sie zabijac. Jak chcesz strictle ettl i radio to prosze cie bardzo: http://www.radiopopper.com/

A tu dla tych ktorzy maja problemy z nowymi TT5 i 580 EX - http://www.pocketwizard.com/news_events/promotions/ac5

Domyślnie

Ja swoje pokety kupiłem w firmie Raysfoto, z moimi lampami ( 580 ex 2 ) wszystko działa Oki.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów