Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Zamowilem 1d Mark 2 N ...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez toma20D Zobacz posta
    Witam,
    bez problemu dostaniesz w Foto Marz -Berlin maja chyba 7 sztuk do wyboru do koloru a przy obecnym kursie EUR bardzo dobra cena .
    Pozdrawiam,
    juz zamowilem w pewnej firmie i troche glupio odmawiac - wiec czekam dalej

a i jeszcze porusze temat szkielka 85 1.2 L MkII czy są na forum jakies fotki z tego obiektywu ?a najlepiej w polączeniu z 1d bardzo chetnie pooglądam...

Bywalec Awatar Jerry99
    Miasto
    Warszawa/Wilanów

Domyślnie

Opcja "szukaj" na forum jest całkiem użyteczna...
    np. http://canon-board.info/showthread.php?t=5856&page=2
    == Jerry99 ==
    aparat, p-5000, jabłka i aperture...
    http://www.jwroblewski.com

Początki nałogu Awatar Kalina
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Gdybym mial 5D (najlepiej kilka sztuk) to komplet 35 1.4, 50 1.4, 85 1.2 , 135 2.0, 200 2.8 starczylby mi na dluuugoooo 8) i to pewnie bez zoomow. No moze 100-400 bym zachowal.
    No nie powiem, fajny zestaw
    Moze sie nawet kiedys takigo dochrapie.
    Choc sa sytuacje kiedy zoomy sie przydaja (dlatego nie bede sie raczej pozbywac tych, ktore mam), to jednak stalki rzadza. Ciekawa jestem tylko ogromnie, czy z tej 35tki bede zadowolna 3 i pol raza bardziej niz z 50tki. Jak cena sugeruje, powinnam
    Pkt 8 regulaminu forum

Zablokowany Awatar Driver

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kalina Zobacz posta
    Ciekawa jestem tylko ogromnie, czy z tej 35tki bede zadowolna 3 i pol raza bardziej niz z 50tki. Jak cena sugeruje, powinnam
    Oj, na pewno nie. Przynajmniej jeśli chodzi o jakośc

Na pewnym etapie, po to żeby posunąc sie technologicznie o 20 % ( czyli innymi słowy otrzymać produkt lepszy o 20 % ) potrzeba zapłacic przynajmniej 200-300 % ceny ( co wcale nie wiąże się absolutnie z tym iż ten produkt kosztuje o tyle więcej w produkcji )

Tak jest ze wszystkimi produktami "exclusive". Samochody, zegarki, sprzęd HI-FI., itp

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

No i wraca stary dobrytemat stałka vs. zoom. Jedno jest pewne jakość zdjęć ze stałki jest zdecydowanie wyższa za to zoom jest bardziej funkcjonalny. Pewnie popełnię jeszcze jakieś stałki ale dopiero po zmianie body na FF a teraz wystarcza mi to co mam i brakuje mi tylko pewnego specjalnego makro Canona.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerry99 Zobacz posta
    Opcja "szukaj" na forum jest całkiem użyteczna...
    np. http://canon-board.info/showthread.php?t=5856&page=2
    yyyy sorki
    szkielko super- jednak z relacji uzytkownikow wynika ze ma stosunkowo wolny af- hmm ... ciekawe jak canon sobie poradzi z tą przypadloscią w 50/1.2 L USM

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

wow!
    Dzięki za link do strony kuby dąbrowskiego.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Dopiero zaczyna

Domyślnie

WITAM - mam mam mam - od dygodnia jestem szczesliwym posiadaczem "jedynki" cóz moge powiedziec no sprzet jest zaj....sty :-)wprawdzie niemam jeszcze zadnej eli pstrykam pozyczonym tamronem 24-75/2.8 ale jakosc zdjec jest oszalamiająca ,nawet przy iso 3200 fotki robione w pokoju oswietonym zarowką 100W są super! (jak dla mnie)tak ze sprzet wart jest tej kasy - pozdrawiam tego pana co kupil przy mnie 1ds mark 2;-) moze to przeczyta i skojazy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kalina Zobacz posta
    Ale teraz odczuwam silna potrzebe czegos szerszego.
    A wybor padl na 35mm 1.4L
    Nie moge sie juz doczekac.
    :grin:
    Gratuluje wyboru! Mam nadzieje ze trafisz na super ostry juz na 1.4 tak jak mnie sie to trafilo. Odkad go mam (czyli od miesiaca) moj 17-40 jest na bezrobociu i w zwiazku z tym chyba pojdzie do bardziej potrzebujacych.
    Szklo jest naprawde powalajace, warte jak najbardziej kazdego centa a swiatlo 1.4 juz dwa razy powaznie uratowalo mi tylek( koncerty symfoniczne). W przyszlosci dokupie jeszcze 2-3 biektywy- ale na pewno beda to stalki. Jezeli chodzi o zoomy to zostawie tylko 70-200.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trucker Zobacz posta
    Gratuluje wyboru! Mam nadzieje ze trafisz na super ostry juz na 1.4 tak jak mnie sie to trafilo. (...)
    Rozumiem że trafiają sie nieostre .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów