Opcja "szukaj" na forum jest całkiem użyteczna...
np. http://canon-board.info/showthread.php?t=5856&page=2
No nie powiem, fajny zestaw
Moze sie nawet kiedys takigo dochrapie.
Choc sa sytuacje kiedy zoomy sie przydaja (dlatego nie bede sie raczej pozbywac tych, ktore mam), to jednak stalki rzadza. Ciekawa jestem tylko ogromnie, czy z tej 35tki bede zadowolna 3 i pol raza bardziej niz z 50tki. Jak cena sugeruje, powinnam![]()
Pkt 8 regulaminu forum
Oj, na pewno nie. Przynajmniej jeśli chodzi o jakośc
Na pewnym etapie, po to żeby posunąc sie technologicznie o 20 % ( czyli innymi słowy otrzymać produkt lepszy o 20 % ) potrzeba zapłacic przynajmniej 200-300 % ceny ( co wcale nie wiąże się absolutnie z tym iż ten produkt kosztuje o tyle więcej w produkcji )
Tak jest ze wszystkimi produktami "exclusive". Samochody, zegarki, sprzęd HI-FI., itp
No i wraca stary dobrytemat stałka vs. zoom. Jedno jest pewne jakość zdjęć ze stałki jest zdecydowanie wyższa za to zoom jest bardziej funkcjonalny. Pewnie popełnię jeszcze jakieś stałki ale dopiero po zmianie body na FF a teraz wystarcza mi to co mam i brakuje mi tylko pewnego specjalnego makro Canona.
EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.
WITAM - mam mam mam - od dygodnia jestem szczesliwym posiadaczem "jedynki" cóz moge powiedziec no sprzet jest zaj....sty :-)wprawdzie niemam jeszcze zadnej eli pstrykam pozyczonym tamronem 24-75/2.8 ale jakosc zdjec jest oszalamiająca ,nawet przy iso 3200 fotki robione w pokoju oswietonym zarowką 100W są super! (jak dla mnie)tak ze sprzet wart jest tej kasy - pozdrawiam tego pana co kupil przy mnie 1ds mark 2;-) moze to przeczyta i skojazy
Gratuluje wyboru! Mam nadzieje ze trafisz na super ostry juz na 1.4 tak jak mnie sie to trafilo. Odkad go mam (czyli od miesiaca) moj 17-40 jest na bezrobociu i w zwiazku z tym chyba pojdzie do bardziej potrzebujacych.
Szklo jest naprawde powalajace, warte jak najbardziej kazdego centa a swiatlo 1.4 juz dwa razy powaznie uratowalo mi tylek( koncerty symfoniczne). W przyszlosci dokupie jeszcze 2-3 biektywy- ale na pewno beda to stalki. Jezeli chodzi o zoomy to zostawie tylko 70-200.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner