Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 43

Wątek: opis wywolywanie dla nowicjusza

Domyślnie

a ktos ma poradnik jak wywolac slajdy o ile mozna recznie?? nie bijcie za pytanie chodzi np provie, velvie???
    a co to jest aparat???

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

tutaj znajdziesz cos o tym wiecej, jesli Cie to nie bedzie satysfakcjonowac napisz do minka, Minek wola slajdy sam...

http://canon-board.info/showthread.php?t=14368
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Mam dość nietypowe pytanie :-) Przede mną ten "pierwszy raz" i nie wiem jak wyciągnąć ... :-) koncówkę ... kliszy z kasetki. Macie jakieś sposoby czy kupić po prostu wyciągarkę ? np. http://allegro.pl/item147670427_wyci..._prezent_.html

Miasto
    Silesia

Domyślnie

wez kawalek kolorowej odibtki, poslin (ale nie nie za mocno ) wprowadz do kasetki, pokrec rolka tak az wciagnie kawalek odbitki do kasetki chwyc za drugi koniec i pociagnij tak az wyjdzie koncowka, jesli nie wyjdzie sprobuj jeszcze raz, jesli nie wciagnie odwroc odbitke, powodzenia

EDIT:

jesli masz sprzet z polprofesjonalnej polki w systemie eos to w custom functions znajdziesz opcje by nie wwijal koncowki do kasetki.
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...

Uzależniony Awatar Peri Noid
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thorin Zobacz posta
    jesli masz sprzet z polprofesjonalnej polki w systemie eos to w custom functions znajdziesz opcje by nie wwijal koncowki do kasetki.
    Żeby od razu profesjonalny ;-) 50-ka już tak ma, a to raczej "zaawansowany amatorski" sprzęt.
    Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)

Miasto
    Silesia

Domyślnie

napisalem polprofesjonalnej 600tka tez tak ma, ale nie widze co ma minor w stopce

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Niestety mam Prakticę MTL5B i Eosa 300 :-) ale dzięki za pomoc.
    Ostatnio edytowane przez minor ; 11-12-2006 o 17:47

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Nie ma potrzeby wyciągania - ryzykujesz, że porysujesz film, jeśli coś się do brzegu kasetki przyczepiło. Lepiej otwieracz do piwa (albo zęby) i otwórz kasetkę sobie i będzie prościej.
    Najłatwiejsze są fomy, ilfordy, agfy też nie trudne, ale trzeba nacisnąć z boku, za to kodaki są pancerne, ja prawie zęby zdarłem (-:

Początki nałogu Awatar krwisty
    Miasto
    W-wa/Rz-ów

Domyślnie

powaznie zębami? szacunek... ja uzywalem zawsze do tego otwieracza. nie lubie jak wystaje koncowka (wczoraj mi tak 8klatek zostalo w kasetce ) - lepiej otworzyc kasete, wyciagnac szpule, odciac od szpuli, przewinac i nawijac koncowka od strony szpuli - wtedy zero problemu (z tej strony film jest bardziej skrecony)...
    pozdrawiam
    Martin Gorczakowski

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krwisty Zobacz posta
    ...ja uzywalem zawsze do tego otwieracza...lepiej otworzyc kasete, wyciagnac szpule...
    No właśnie, ale jak dokładnie otwierać otwieraczem i wyjmować szpulkę?

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów