Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 43

Wątek: opis wywolywanie dla nowicjusza

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrzon Zobacz posta
    Z tym myciem, to racja, trochę kłopotliwe, trzeba kilka razy wypłukać. A suszenie nie jest takie straszne jak się wydaje, wystarczy zostawić na parę godz. odkręconą butelkę i tyle. Mi one odpowiadają...
    Tez mialem harmonijki, ale wlasnie z tych wymienionych wyzej przyczyn odpuscilem je sobie.

Domyślnie

oki i pierwszy film sie wywolal jak dojde do jakiegos skanera lub labu to podesle zaden asrtyzm ale to taki testowy

p.s. tylko nikt mi nie powiedzial ze przerywacz sie nie zmywa sie ciut na cos uleje i jest lipa... jak narzeczona zobaczy to bedzie mi biadolic...
    a co to jest aparat???

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez redmansas Zobacz posta
    p.s. tylko nikt mi nie powiedzial ze przerywacz sie nie zmywa sie ciut na cos uleje i jest lipa... jak narzeczona zobaczy to bedzie mi biadolic...
    Lol. Przerywam roztworem octu (chyba że rodinal - wtedy wodą). Zmywa się bez problemu, ba, nawet ślady nie zostają (-:

Domyślnie

sprubuje tej metody
    a co to jest aparat???

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

uwazaj przy papierach, wiekszosc dzisiejszych procesow jest tak skonstruowana zeby proces pozytywowy przerywac sama woda (z reguly utrwalacz ma jednoczesnie cechy przerywacza a woda jest pro forma ) w przeciwnym wypadku zapieni sie wszystko i beda sie wydzielac toksyczne gazy no dobra moze bez przesady, ja to z wywolywaczami z proszku fomy przezylem, ale milo nie bylo
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Bywalec Awatar mancat
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

thorin... nie słyszałem aby któryś producent chemii czy papierów zalecał stosowanie wody do przerywania. Przerywacz powinien mieć kwaśny odczyn, przerywanie jest wtedy efektywniejsze a przy okazji oszczędza się utrwalacz. Jeśli ktoś chce mieć powtarzalnosc wyników, niezależnie czy woła negatyw czy pozytyw, to powinien stosować kwaśny przerywacz, bo tym sposobem proces wywoływania zatrzymywany jest dużo szybciej.

Miasto
    Silesia

Domyślnie

Mareczku, nie ucz ojca dzieci robic

http://cgi.ebay.pl/Utrwalacz-U-1-Fom...QQcmdZViewItem

"Nie stosować przerywacza Fomacitro, ponieważ utrwalacz jest jednocześnie przerywaczem. Zamiast przerywacza stosować przepłukanie w wodzie. Utrwalacz ten nie posiada właściowości buforowych i z kwaśnym przerywaczem uwalnia toksyczne gazy."

mi wystarczylo na zawroty glowy i pare innych dolegliwosci
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...

Bywalec Awatar mancat
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

spoko, oddaję honor ale tylko połowę ;-) z doświadczenia wiem, że najefektywniejszym procesem cz-b jest 4-ro kąpielowy i tego się będę trzymał. Tym bardziej, że uznani producenci chemii i papierów (Ilford, Tetenal) takiego wynalazku jak przerywaczo-utrwalacz jeszcze nie pokazali. Taki też proces polecam ciemniakom, którzy swą przygodę dopiero zaczynają. To jest dla mnie jak pacierz, Amen. Teraz napisz mi czy rzeczywiście wystawiłeś się na działanie tych toksycznych gazów? Kuwety przypadkiem nie świecą w ciemnosci, na zielono? ;-)

Miasto
    Silesia

Domyślnie

mam Ci ze szczegolami opowiedziec o mojej obstrukcji ? Chyba oboje wolelibysmy tego uniknac, ja przez grzecznosc a Ty wszak przez brak ciekawosci

Uzależniony Awatar Silent Planet
    Miasto
    Poznań / tu nie ma plenerów CB

Domyślnie

Opowiadaj!
    EOS is SILENCE
    "Enjoy the silence."
    ---
    Wróciłem...!
    analog & digital / black & white / calm & easy...

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów