Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 43

Wątek: opis wywolywanie dla nowicjusza

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maku Zobacz posta
    A mógłbyś podpowiedzieć jakiś namiar na te kuleczki?
    Bardzo by mi się przydały. W prawdzie zwykle korzystam z butelek harmonijkowych ale ich ściśliwość jest także ograniczona a już na pewno bardzo by mi się przydał taki patent do uzupełnia koncentratu E6.
    W takich sklepach z upominkami/swiecami/kubkami na ogol przy kazdym supermarkecie jest tego typu sklep "z niepraktycznymi rzeczami" ja to nazywam ze zbieraczami kurzu i idziesz tak jak nie wiesz co kupic komus na prezent.

Domyślnie

oki do wywolania zakupilem o to takie milutkie zeczy jako ze najpierw postanowilem sprobowac z plynna chemia a ze wywolywac jak sie wciagne to bede mial co wiec wiekszych problemow miec nie powinienem:
    Ilford Ilfotec LC29 250ml
    Ilford Ilfostop Stop Bath 500ml
    Ilford Rapid 1litre
    a co to jest aparat???

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

A koreks masz?
    I czarną żarówkę?

Dopiero zaczyna Awatar piotrzon
    Miasto
    Bielsk Podlaski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    Wywolywacz kupisz za 20-25zl na allegro. Rozrobiony w stocku wytrzyma 1 rok (piwnica) i jak bedzie malo powietrza w butelce.
    Dobrze jest kupic sobie szklane kuleczki ktorymi bedziesz uzupelniac niedobor wywolywacza po kolejnych odlaniach.
    Dobre sa takze szare plastikowe butelki o poj. 1l. po napojach energetyzujacych dostepne np. w E'Leclerku (zapomnialem nazwy). Maja skonczone mozliwosci sciskania dlatego dobrze miec tez kuleczki uzupelniacze.

Zamiast tego można kupić po prostu butelki harmonijkowe (Allegro), są bardziej praktyczne i nie trzeba... grać w klulki

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrzon Zobacz posta
    Zamiast tego można kupić po prostu butelki harmonijkowe (Allegro), są bardziej praktyczne i nie trzeba... grać w klulki
    butelki harmonijkowe są niepraktyczne (na początku może się wydawać, że fajne, ale spróbuj toto umyć, a potem wylać _całą_ wodę. (-:

Praktyczny jest tetenal protectan czy jakoś podobnie - niektórzy mówią, że to zwykły propan-butan z zapalniczek i pewnie mają rację, ale butelka protectanu kosztuje kilkanaście zł i wystarcza na dłuuuuugo. Po wlaniu chemii do butelki (dowolnej - szklanej, pet-a) wpuszczasz nieco gazu i zakręcasz. Gaz jest cięższy od powietrza, ściele się warstwą (niewidoczną) na cieczy i nie dopuszcza do niej tlenu, sam zaś nie reaguje za zbytnio.

Dopiero zaczyna Awatar piotrzon
    Miasto
    Bielsk Podlaski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez minek Zobacz posta
    butelki harmonijkowe są niepraktyczne (na początku może się wydawać, że fajne, ale spróbuj toto umyć, a potem wylać _całą_ wodę. (-:
    Z tym myciem, to racja, trochę kłopotliwe, trzeba kilka razy wypłukać. A suszenie nie jest takie straszne jak się wydaje, wystarczy zostawić na parę godz. odkręconą butelkę i tyle. Mi one odpowiadają...

Domyślnie

koreks mam czarna zarowke hmmm... poczekam az mi sie jakas spali co do jeszcze sprzetu czemu lepiej uzywac termometru spirytusowego niz rteciowego rozumiem ze po stluczeniu tego pierwszego mozna sie napic;D ???
    a co to jest aparat???

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez redmansas Zobacz posta
    co do jeszcze sprzetu czemu lepiej uzywac termometru spirytusowego niz rteciowego rozumiem ze po stluczeniu tego pierwszego mozna sie napic;D ???
    Ja też nie wiem czemu. Spirytusowy chyba jest szybszy. Chociaż jak łapię w palce, to rośnie wolniej i po puszczeniu jeszcze przez chwilę rośnie.... dziwne.
    Rtęciowe jake mam są bardziej precyzyjne niż spirytusowe jakie mam / miałem.
    Wszystkie rtęciowe pokazują tą samą temperaturę. Rtęciowe mam trzy różne, dwa zwykłe, z dokładnością do 0.5 stopnia, jeden do 0.1 stopnia (ten używam do slajdów) i ten jest raczej dokładny bo leżał koło takiego z certyfikatem i pokazywał dokładnie to samo.
    Spirytusowe - jeden pokazuje o stopień więcej, drugi o pół stopnia mniej.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

rtęciowe dokładniejsze , spirytusowe szybsze

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów