Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Celność AF?

Bywalec

Domyślnie

Witajcie!!! Ostatnio zauważyłem że spora moich fotek jest nie do końca trafiona jeśli chodzi o AF. Chodzi mi o to że niezależnie od wybranego rodzaju AF (matrycowy itd.) trafi on nie koniecznie tam gdzie chcę - obserwuję diody i raczej staram się trafiać ale..... nie zawsze jest czas żeby drugi i trzeci raz zmieniać ostrość bo np. dzieciak już ucieka. I pytanie za 100 pkt. czy ustawiając AF manualnie na środkowy punkt (diodę) ekspozycja będzie OK (jak wtedy będzie ustawiana ekspozycja)?
    Zaraz dam linka do fotki.

http://s110.photobucket.com/albums/n...Anch=imgAnch10

Na tym zdjęciu AF złapał się na butach a miał na wiadomo - na twarzy!!!! Czy stosując ten myk z AF na centralną diodę fotka wyszłaby taka sama co do kolorów światła itd.?
    Canon 350 + kit + grip + Canon 70-200 L F4, 24-105 L F4 IS USM + SANDISK ULTRA III 1 GB + cała elektrownia akumulatorków. 430EX, 50 1.8. Zbieram na coś naprawdę długiego.

Zablokowany Awatar Driver

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez icik Zobacz posta
    Na tym zdjęciu AF złapał się na butach a miał na wiadomo - na twarzy!!!! Czy stosując ten myk z AF na centralną diodę fotka wyszłaby taka sama co do kolorów światła itd.?
    Tak, panie kolego.

Bywalec

Domyślnie

Krótko i na temat!!! Dzięki Driver!!!
    Canon 350 + kit + grip + Canon 70-200 L F4, 24-105 L F4 IS USM + SANDISK ULTRA III 1 GB + cała elektrownia akumulatorków. 430EX, 50 1.8. Zbieram na coś naprawdę długiego.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Driver Zobacz posta
    Tak, panie kolego.
    A jak to się ma do faktu silnego powiązania u canona pomiaru światła z punktem AF?
    Jarek

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    A jak to się ma do faktu silnego powiązania u canona pomiaru światła z punktem AF?
    No właśnie to pierwsze co mi się narzuca jak czytam ten wątek.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów