Test Minolty D7D
fotopolis.pl
Test Minolty D7D
fotopolis.pl
M50 | EF-M 22 | EF-M 15-45 | Canon Mount adapter EF-EOS M
20D | EF-S 18-55 | T 28-75/2.8 | EF 50/1.8 | EF-S 60/2.8 macro | EF 70-200/4L
580EXII
055XPROB | 488rc2
dzięki, wlasnie szukałem ostatnio i nie mogłem za bardzo znaleźć![]()
Nie ulega wątpliwości, że ten wbudowany do korpusu stabilizer to interesująca opcja. Pytanie tylko:Zamieszczone przez dzi
a) na ile skuteczna
b) czy ma jakiś negatywny wpływ na inne parametry, np. szumy itp.
niedługo szwagier na gwiazdkę sobie kupi to wezmę ten aparat na testy to zobaczymy jak z tym AS'em jestZamieszczone przez Jurek Plieth
sam test jest dość pozytywny, no ale ja tym testom nigdy do końca nie wierze, choć jestem skłonny przyznać, że to dobry sprzęt - to jednak muszę sie o tym przekonać
Hmm tak sobie pobieżnie przeglądam.. Co by nie mówić, to ergonomia D7D po prostu zabija. Jedyne niedopatrzenie, które zauważyłem, to brak ISO w wizjerze. Poza tym miodzio - np. przełączanie single/continuous... o takiej wygodzie w Canonach semi-pro możemy sobie raczej tylko pomarzyć![]()
Rozmawialem ostatnio ze sprzedawca w sklepie foto i opowiadal ze przesiadl sie na te minolte z analoga. Facet zajmowal sie fotografia przyrody i dzieki tej stabilizacji obrazu byl w stanie zrobic nieporuszona fotke z reki obiektywem 400 mm przy czasach ponizej 1/30. Mowil ze nawet przy 1/8 wychodzily mu ostre zdjecia. Nie wygladal na kogos kto sie przechwala bardziej na kogos kto jest zachwycony nowymi mozliwosciami swojemu korpusu.Zamieszczone przez Jurek Plieth
@_@ jakos mi sie wierzyc w to nie chce, chyba fantazja go ponioslaZamieszczone przez McKane
![]()
Mozliwe ale prawdy do momentu az powstanie jakis naprawde dobry test nie dojdziemy.
http://www.bykom-stop.avx.pl/
Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296
to moze niech pokaze nam jakas fotke z EXIF'em zrobiona przy 400mm z czasem 1/30Zamieszczone przez McKane
![]()
Z tym sie zgodze. Bardzo wygodne body, intuicyjne, wszystko w zasiegu palcow do szybkiego przelaczenia, troche mniej wygodne pokretla maja na sobie tylko najrzadziej uzywane opcjeZamieszczone przez muflon
![]()
To czego nie ma w wizjerze jest wyswietlane w czasie kadrowania na wielgachnym LCD - w tym ISO i pare innych parametrow (bracketingi, jakosc kompresji JPG itp) .Jedyne niedopatrzenie, które zauważyłem, to brak ISO w wizjerze.