Wiesz... Okazalo sie ze to byla jedna z najlepszych decyzji Canona w jego historii
Wzgledem tej jedynej niekompatybilnosci w historii Canona (a nawet nikoniarze wiedza ze nie dziala, wiec proste do zapamietania) masa wspanialych tabelek co z czym dziala u "kompatybilnych" nikoniarzy budzi u normalnych ludzi tylko usmiech politowania.
Zastanawiam sie, kiedy w koncu zobacza, ze maja jednak gorzej jak my![]()
...
Na przestrzeni czasu wygląda to coraz lepiej dla canona, a gorzej dla nikona. W sumie z perspektywy lat widać ewidentnie, że zmiana bagnetu (po której było tyle biadolenia i gromów) była bezdyskusyjnie korzystnym rozwiązaniem. W sumie nikon i tak został zmuszony do wprowadzenia silników do obiektywów, w kolejnych nowych modelach z kompatybilnością w dół jest coraz gorzej. Czyli i tak powoli robią to co zrobił canon tyle, że pozostawiając stary bagnet nie skonsumują zalet, które mogliby czerpać dając nowy (tak jak EF), a wada czyli niekompatybilność starych szkieł pozostaje.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 14-11-2006 o 01:45
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
low end byl w znaczeniu niska polka - cenowa i technologiczna. a tutaj to nie ma co dorabiac ideologii, bo tak ma byc pozycjonowany aparat.
co do wywodu o sprzecie i fotografach - jak dla mnie mozna zdjecia robic nawet pudelkiem po butach, jesli uzywa sie rozumu i ma pewna wrazliwosc, zeby cos ciekawego i wartosciowego zdjeciami opowiedziecsprzet to tylko narzedzie. warto miec dobre, ale nie warto mu poswiecac wiecej niz to konieczne czasu.
Tak, ale pod warunkiem, ze jestes sprzetowym onanista
P.S.
Przepraszam za emotke![]()
hmmm a jednak jest ??
http://www.dpreview.com/articles/nikond40/
mniejszy niz 350do 1 mm
ps nawet podobny do fake Cichego![]()
Ostatnio edytowane przez alx_80 ; 16-11-2006 o 09:25
JUNIOR....![]()
![]()
![]()
http://fotopolis.pl/index.php?n=5089
pozdr.
krecio
5D + 5D Mk III![]()
![]()
![]()
Idą czasy, że nie będziemy oczekiwać premier, lecz się ich obawiać.
PS.
Załącznik 2004
6 Shutter-speed display (graphic)
7 Aperture display (graphic)
ROTFL Załącznik 2005
PS 2. Ale jaja![]()
Załącznik 2006
Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 16-11-2006 o 09:53