Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
Ja też mam nadzieję. Ludzie kupują sobie lustrzanki, które są mądrzejsze od telewizora, w dodatku bez polskiej instrukcji (bo sprowadzić z Niemiec wychodzi taniej), a potem błagają na forum o pomoc, bo im "brzydkie zdjęcia wychodzą".
Żałuję też bardzo tego, że zarzucono pomysł Olympusa - montowania na stałe obiektywów w aparatach cyfrowych. Efekt? "Jakie szkło do portretu", "Co na ślub", "Jakie makro za 100PLN", "Jaki jasny teleobiektyw min. 500mm do ptaków za maks. 500PLN", "jaki pędzelek do czyszczenia matrycy", "jaka najlepsza technika dmuchania gruchą"...
Czego D80 najlepszym przykładem. Tak to jest jak się zrobi za mądry aparat na rynek amatorski.

Cytat Zamieszczone przez senturion Zobacz posta
Ale jesli ten Nikon bedzie wymiarami równy 350/400d to juz mamy nową srategie Nikona (konkurencja dla 400d) co by oznaczało że D40 jest konkurencja dla 400d, a to obniża jakośc Canona.
Konkurencja żadna bo będzie miał 6 MPx.

Cytat Zamieszczone przez obserwator Zobacz posta
(...)Zawsze mogę wyłączyć komputer i pójść robić zdjęcia...czego kolegom i Tobie życzę...chętnie bym obejrzał fotki kogoś, kto teoretyczną wiedzę na temat fotografii, obróbki, sprzętu itp. ma w jednym paluszku.
Pozdrawiam serdecznie i przepraszam, że odbiegłem od tematu...może dlatego. że nie lubię bić piany.
To wyłącz komputer i idź robić zdjęcia szkoda Twojego czasu. Póki admin się zgadza żeby tu dyskutować (nawet nie zawsze na temat) to będziem - przynajmniej niektórzy.