Strona 14 z 15 PierwszyPierwszy ... 412131415 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 144

Wątek: Nowy Nikon!

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    ja puchę D40 mam po 1650 zł
    no, moze lepiej "puszeczke", bo tak to brzmi kapke jak "aparat" odnosnie trabanta
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

ja puchę D40 mam po 1650 zł
    A po ile dla porównania masz 400D? Też samą puszkę - w sumie to też puszeczka .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu

Domyślnie ...

Nie wiem, jak u innych, ale u mnie ten aparat w ogóle się nie sprzedaje. Zero sztuk.
    W Media szef zamówił 10 szt. , przyjechały 3... No i poszło to w ciągu dwóch dni. Sporo ludzi o niego pyta. Wg. mnie aparacik rewelacja. Raz, że wykonanie dużo lepsze niż w Canonie 400D - monitorek lepszej jakości i plastik obudowy, rewelacyjnie cichutka migawka, obiektyw też nieźle poprawiony - dołożona wygodna guma na pierścieniu zooma. Myślę, że jako rodzinny aparat i pierwsza lustrzanka do przygody z cyfrową fotografią - to aparat jest pierwsza klasa. 6 MPx i 3 pkt. AF w zupełności wystarczą. Dwa, marketingowo to też dobre posunięcie - powiem szczerze, że w tej chwili najlepiej sprzedającymi się lustrzankami w moim sklepie są właśnie Nikony: D70s, D50, D40, D80, czasem pójdzie jakiś D200...
    Ale Nikon dużo pieniędzy wkłada w marketing, w reklamy, a ich handlowcy są bardzo elastyczni w prowadzeniu interesów. Canon to dość skostniała instytucja - przynajmniej tu w Polsce. Niby mają pozycję lidera, ale złote laury wcale nie motywują ich do lepszej pracy... A Nikon się stara.... I to widać
    Poza tym... Wreszcie ktoś zaczął dodawać porządną książkę do zestawu. "Radość fotografowania" to niezła pozycja. Plus dla Nikona za tę akcję edukacyjną - kto wie, może paru nowych Newton'ów, Avedonów czy Tomaszewskich się przez to obudzi ??? (eee, może za wysoko oceniam klientów Media ? )

Moje zdanie jest takie: D40 ? Strzał w dziesiątkę !!

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Teo Zobacz posta
    powiem szczerze, że w tej chwili najlepiej sprzedającymi się lustrzankami w moim sklepie są właśnie Nikony: D70s, D50, D40, D80, czasem pójdzie jakiś D200...
    to mnie akurat zupełnie nie dziwi, bo Nikon robi "marketingowe cuda" jeśli chodzi o rynek niemiecki. Takie jak na przykład oszałamiające recenzje Nikonów w rozmaitej maści pismach niby-profi (a la Chip) znane z "benchmarketingu". Polska jest rozwinięciem tego rynku. I mam dziwne przeczucie, ile razy idę do MM, że mają w tym interes nie tylko te gazety, Nikon, ale i właśnie MM (czyżby współpraca ). Nie zdarzyło mi się aby ktoś w MM mi rekomendował Canona - nigdy. A uzasadnienia rekomendacji Nikona były zawsze nieścisłe, nieprawdziwe, czy wręcz czasami oszukane (czyli na odwrót w stusunku do rzeczywistości).
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Po za tym nasz rynek nie jest wyznacznikiem i na podstawie tego co się dzieje u nas nie należy wyciągać zbyt daleko idących wniosków.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

tak zupelnie BTW: mialem dzisiaj to malenstwo w rekach, bo Panstwo chcieli miec zdjecia na tle ratusza, a ze bylem obok rozstawiony ze statywem i moja cegla wymierzona w ww. ratusz, to widac uznali, ze umiem robic

fajne to jest. malutkie i plastikowe, ale nie czuc w rekach jakiejs tandety. celownik zupelnie przyjemny, calkiem sprawnie reaguje na nacisniecie spustu. te animacje na LSD wprawdzie wiocha, ale jakby wylaczyc...

w kazdym razie, zupelnie pozytywne wrazenia
    www albo tez flickr

Początki nałogu

Domyślnie

a zwróciłeś uwagę na dźwięk migawki ? dla mnie poezja

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Teo Zobacz posta
    a zwróciłeś uwagę na dźwięk migawki ? dla mnie poezja
    a nie zwrocilem. chba cichutko bylo. a co jest?

ja jestem przyzwyczajony do chlastania pelnym lustrem 10D i z migawka i Nikonem kojarza mi sie pstryki jakby odtwarzane z mp3 jak w D70. ten D40 jest mniejsza zenula?
    www albo tez flickr

Coś już napisał Awatar Delorian77
    Miasto
    Gotham CITY

Domyślnie

Teo posłuchaj sobie eos'a 5 to zobaczysz co to poezja:P
    300d+BG-E1 | A2E | C 50/1,8 | C 70-200/4L| C 18-55 | C arl zeiss sonnar 135 |

Początki nałogu

Domyślnie

w eosie 5 analogowym ? czy cyfrowym ? analogowego nie słyszałem, a w cyfrowym też jest delikatnie z tego co pamiętam. Ale bardziej powalił mnie wizjer , przez który prawie można wypaść

Strona 14 z 15 PierwszyPierwszy ... 412131415 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów