A moze w wielkiej tajemnicy okaze sie, ze "N" wszedl w rynek lustrzanek GSM??? Ta tapeta...![]()
A moze w wielkiej tajemnicy okaze sie, ze "N" wszedl w rynek lustrzanek GSM??? Ta tapeta...![]()
pozdr.
krecio
5D + 5D Mk III![]()
![]()
![]()
Moim zdaniem te bajery to dobre posunięcie Nikona. Ze względu na obniżkę cen lustrzanek sporo osób rozważa jej kupno zamiast kupna zaawansowanego kompakta. Dla producenta to tylko zysk, bo lustrzanki można rozbudowywać i część z takich ludzi będzie kupować obiektywy czy lampy. Usunięcie śrubokręta spowoduje że, przynajmniej w najbliższym czasie, będą oni skazani tylko na Nikkory.
Dla takich właśnie ludzi help wbudowany w aparat jest bardzo dobrym pomysłem. Lustrzankę obsługuje się trudniej niż kompakta, wielu ludziom to naprawdę pomoże. Popatrzcie, ze nawet po polsku jest. Canon jeszcze nie dorobił się polskiego menu. Jeśli Wam to nie jest potrzebne to dobrze, mi też nie, ale nie widzę powodu do tego aby się naśmiewać.
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0
Czyli od dzisiaj male, jesli tylko zolte, jest piekne :-) A jesli na dokladke wykastrowane, to juz wogole wypas po pachy.
A tak na serio. To Nikon zrobil dobry ruch rynkowy moim zdanie. Toto ma zastapic jakos umierajace ostatnio smiercia naturalna hybrydy. Znajadzie sporo nabywcow, a kosztuje grosze.
Marcin
Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.
Będzie tani i robi zdjęcia, do microstocku wystarczy z tym kitem.
Nic tylko kupić i ..................
Czytaj szaleć.
PS widziałem sample i spoko foty są, jakość na 400 iso wpożo.
Jest to super alternatywa dla zaawansowanego kompaktu!
A ile konkretnie D40 kosztuje, ktoś wie?
ano dokladnie
a malo ze samo kosztuje grosze, to mozna wyciagnac dodatkowa forse na optyke. gdzie w hybrydach "duze" zakupy konczyly sie na aparacie.
krok faktycznie dobry. ale ze przy okazji mozna sie ponatrzasac z przejecia palmy pierwszenstwa w wyscigu o plastikowosc i tandete![]()
![]()
hehe... maj miesiacem Nikona! niech tylko rusza komunie
PS. ciekawe czy beda do tego futeraly jak na komorke, i czy bedzie mozna sciagac tapety z sieci![]()
![]()
![]()
A czy ja mowie ze nie ;-) U mnie tez ten news wywolal usmiech na twarzy :-). Niech ktos czym predzej sprawdzi, czy mu jakas klapaka nie skrzypi przypadkiem, to odgryze sie zoltym kolegom, za lata nabijania sie z mojego trabanta ;-)
Ja widze w tej tendencji uplastikowiania lustrznek dla coraz mniej wymagajacych odbiorcow jedna, ale powazna wade: ilosc durnych pytan pokroju, "kupilem D40, ale nie moge znalezc jak tym sie kreci filmiki", niestety solidnie wzrosnie :-(
Marcin
Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.
No i bardzo dobrze. Chyba lepiej, jak dzieciak dostanie taką prostą lustrzankę zamiast kompakta z hiper-mega zoomem, matrycą 15Mpx i ISO 6400, nie? Nabierze od razu dobrych przyzwyczajeń.
Czuję, że wróci sytuacja, gdy w każdym domu była prosta lustrzanka.
Pamiętacie te czasy?