Strona 2 z 13 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 144

Wątek: Nowy Nikon!

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

FAKE KURDE !!! Fotoklik sobie jaja zrobiło, przerobili reklame D80.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Aby zminimalizować koszt korpusu w Nikonie D40 zdecydowano o niemontowaniu silnika AF, dzięki czemu uzyskano korpus mniejszy i lżejszy (oraz oczywiście zdecydowanie tańszy niż D50).

to ciekawe jak będa ostrzyły szkła nikona które nie maja silnika af w sobie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    FAKE KURDE !!! Fotoklik sobie jaja zrobiło, przerobili reklame D80.
    tez tak myśle

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zabol Zobacz posta
    tez tak myśle
    To po co to bicie piany ?

Cytat Zamieszczone przez zabol Zobacz posta
    to ciekawe jak będa ostrzyły szkła nikona które nie maja silnika af w sobie
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Czornyj wyluzuj z tym tragizowaniem . Co Ci to przeszkadza, po to się zarabia, żeby pieniądze wydawać...po to są fora dyskusyjne, żeby pytać...nawet o śmiechostki...jesteś*w niszy ze swoją*wiedzą...stąd może to aż tak gryzie...ale sam bierzesz w tym udział...jak i ja biorę. Mi to osobiście nie przeszkadza...nie czytam tego typu pytań itp. ale to nie znaczy, że mnie to denerwuje..Zawsze mogę wyłączyć komputer i pójść robić zdjęcia...czego kolegom i Tobie życzę...chętnie bym obejrzał fotki kogoś, kto teoretyczną wiedzę na temat fotografii, obróbki, sprzętu itp. ma w jednym paluszku.
    Pozdrawiam serdecznie i przepraszam, że odbiegłem od tematu...może dlatego. że nie lubię bić piany.
    Ostatnio edytowane przez obserwator ; 26-10-2006 o 18:04

http://www.kadr.org.pl - ... zapraszam...

Bywalec Awatar senturion
    Miasto
    Leżajsk-Dębica: Podkarpackie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez obserwator Zobacz posta
    ...po to są fora dyskusyjne, żeby pytać...nawet o śmiechostki
    masz racje, bo nikt mądrym się nie rodzi,a i czasami głupim umiera
    REBEL+KIT+BG-E1+Kingston 512 MB+SanDisk 1GB+statyw hama+czas pokaże :rolleyes:

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Ja też mam nadzieję. Ludzie kupują sobie lustrzanki, które są mądrzejsze od telewizora, w dodatku bez polskiej instrukcji (bo sprowadzić z Niemiec wychodzi taniej), a potem błagają na forum o pomoc, bo im "brzydkie zdjęcia wychodzą".
    Żałuję też bardzo tego, że zarzucono pomysł Olympusa - montowania na stałe obiektywów w aparatach cyfrowych. Efekt? "Jakie szkło do portretu", "Co na ślub", "Jakie makro za 100PLN", "Jaki jasny teleobiektyw min. 500mm do ptaków za maks. 500PLN", "jaki pędzelek do czyszczenia matrycy", "jaka najlepsza technika dmuchania gruchą"...
    Czego D80 najlepszym przykładem. Tak to jest jak się zrobi za mądry aparat na rynek amatorski.

Cytat Zamieszczone przez senturion Zobacz posta
    Ale jesli ten Nikon bedzie wymiarami równy 350/400d to juz mamy nową srategie Nikona (konkurencja dla 400d) co by oznaczało że D40 jest konkurencja dla 400d, a to obniża jakośc Canona.
    Konkurencja żadna bo będzie miał 6 MPx.

(...)Zawsze mogę wyłączyć komputer i pójść robić zdjęcia...czego kolegom i Tobie życzę...chętnie bym obejrzał fotki kogoś, kto teoretyczną wiedzę na temat fotografii, obróbki, sprzętu itp. ma w jednym paluszku.
    Pozdrawiam serdecznie i przepraszam, że odbiegłem od tematu...może dlatego. że nie lubię bić piany.
    To wyłącz komputer i idź robić zdjęcia szkoda Twojego czasu. Póki admin się zgadza żeby tu dyskutować (nawet nie zawsze na temat) to będziem - przynajmniej niektórzy.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Czornyj wyluzuj z tym tragizowaniem . Co Ci to przeszkadza, po to się zarabia, żeby pieniądze wydawać...po to są fora dyskusyjne, żeby pytać...nawet o śmiechostki...jesteś*w niszy ze swoją*wiedzą...stąd może to aż tak gryzie...ale sam bierzesz w tym udział...jak i ja biorę. Mi to osobiście nie przeszkadza...nie czytam tego typu pytań itp. ale to nie znaczy, że mnie to denerwuje..Zawsze mogę wyłączyć komputer i pójść robić zdjęcia...czego kolegom i Tobie życzę...chętnie bym obejrzał fotki kogoś, kto teoretyczną wiedzę na temat fotografii, obróbki, sprzętu itp. ma w jednym paluszku.
    Oj, nie bierz na poważnie tego co piszę

Domyślnie

Oczywiście, że nie biorę )
    Pozdrawiam serdecznie

http://www.kadr.org.pl - ... zapraszam...

Początki nałogu

Domyślnie

Taki "wykastrowany ten d40? Punktowca jednak bedzie mial bankowo, nie to co "niewykastrowane" dwudziestki i trzystapiecdziesiatki. No i pomiar blysku jak nalezy, calkiem "niewykastrowany" zapewne- oczywiscie jak juz sie ten "potwor" pokaze w realu.
    Czesc.Ch.
    Analog ma "dusze".

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chomsky Zobacz posta
    Taki "wykastrowany ten d40? Punktowca jednak bedzie mial bankowo, nie to co "niewykastrowane" dwudziestki i trzystapiecdziesiatki. No i pomiar blysku jak nalezy, calkiem "niewykastrowany" zapewne- oczywiscie jak juz sie ten "potwor" pokaze w realu.
    Czesc.Ch.
    Pytanie czy to nie jest tak że Nikon nie zaczyna brać przykładu z większego brata nie tyle jak się robi aparaty tylko jak się na nich zarabia.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 2 z 13 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów