Strona 11 z 15 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 144

Wątek: Nowy Nikon!

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mario Zobacz posta
    zalogowalem sie z ciekawosci i nie zawiodlem sie,100postow i wiekszosc to nabijanie sie z nowego modelu nikona.nie rozumiem skad sie to tutaj bierze
    Kurde... no już dwa razy napisałem! Napiszę trzeci, prosto i wyraźnie: stąd, że jak Canon coś zrobi to jest be (i to nie tylko na forum, również to w marketingu) widać), a jak po jakimś czasie N dochodzi do podobnych rozwiązań, to nagle okazuje się że to przecież rewelacja.

Chyba jednak poszukam tych cytatów...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Chyba jednak poszukam tych cytatów...
    zostaw muflon.

jest takie cos w informatyce jak funkcja hashujaca - mapuje duza przestrzen argumentow na mala przestrzen wynikow. specyficznym przypadkiem jest tu funkcja, ktorej obrazem jest zbior jednoelementowy - z ktorej strony bys nie dotykal, odpowiedz bedzie identyczna. chocby skaly sraly...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    specyficznym przypadkiem jest tu funkcja, ktorej obrazem jest zbior jednoelementowy
    Ale różnica jest taka, że taka funkcja jest mało przydatna w praktyce ;-) A mi się nowy Nikon, jak już napisałem, w sumie podoba.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Ale różnica jest taka, że taka funkcja jest mało przydatna w praktyce ;-)
    no i wlasnie do tego dazylem. wszelka dyskusja jest bezcelowa, bo w definicje wpisane jest zrealizowanie okreslonego celu

A mi się nowy Nikon, jak już napisałem, w sumie podoba.
    w sumie, to ja tez swoje napisalem. podobac mi sie nie podoba, bo to nie dla mnie wydmuszka. ale sam pomysl jest ciekawy i z checia zobacze, jak to sie przyjmie. ewentualny sukces D40 to bedzie sukces marketingu, bo zdrowego rozsadku na pewno nie - naprawde nie widze dlaczego kierujacy sie racjonalnym mysleniem klient wybralby aparat bez podgladu na LSD, z tylko 3x zoomem, duzy gabarytowo (ekhm... w swojej klasie - do torebki "koktajlowej" na pewno nie wejdzie), bez makro z 3cm, bez stabilizacji obrazu, ktory na dodatek moze robic zdjecia nieostre (wyjasnienie: ze moze byc cos odseparowane GO w kadrze), a na domiar zlego jeszcze nie krecacy filmikow. no po prostu nie widze. ale wierze, ze Nikonowi sie uda, bo historia nie raz pokazala, ze ludzkosc z uporem godnym lepszej sprawy potrafi wybierac rozwiazania gorsze i jeszcze wykazywac ich lepszosc*

* daleko nie szukajac: 350D
    www albo tez flickr

Domyślnie

najwazniejsze zeby robil dobre zdjecia, wtedy sie przyjmie
    jak bedzie w zestawie z kitem i 55-200 za niewiele ponad 2 tys to na swieta pod choinke idealny prezent
    mariuszjaniszewski.pl ; packshotstudio.pl

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Chyba płacz ze śmiechu ;-) Najtrafniej podsumował to (chyba) akustyk: "od teraz małe jest już OK (pod warunkiem że jest żółte)" ;-) Aż mnie korci, zeby trochę pogrzebać po konkurencyjnych forach za komentarzami jakie pojawiały się po premierze 350D ;-) Oj, byłoby prawie tak fajnie, jak kiedyś niejakiemu Czarkowi[Wawa] wywlokłem pewien cytat sprzed dwóch lat, w dyskusji o nielegalnym kopiowaniu książek ;-)
    Ja już grzebię. Też mnie to fascynuje jak los potrafi być okrutny. Zresztą sprawa jest stosunko świeża, bo pamiętam te szyderstwa z 400D jaki to mały plastikowy i z jednym wyświetlaczem.

zalogowalem sie z ciekawosci i nie zawiodlem sie,100postow i wiekszosc to nabijanie sie z nowego modelu nikona.nie rozumiem skad sie to tutaj bierze(...)
    W takim razie szkoda Twojego czasu tutaj.

(...)to nie chodzi o to ze 350tka jest mala,ona jest totalnei nieporeczna i to jest jej najwiekszy minus.D50 tez jest maly ale lezy w reku o wiele lepiej
    De gustibus. Ja bym tak nie generalizował. Znam osobę która sprzedała D50 i kupiła 350-tkę właśnie ze względu na obsługę i poręczność tego ostatniego. Drugi jest mój kolega który ma D50 i powoli myśli o zmianie na 400D. Także różnie to bywa.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

wysmiewacie sie z tego ze ma SPOTa,ale tak naprawde to smiech przez lzy
    Rozumiem, ze wedlug CIebie, potencjalny odbiorca tego aparatu bedzie, bedzie robil tylko ze Spotem i w trybie M??
    Mi to sie wydaje, ze w 95% nie bedzie schodzil z zielonego kwadracika ;-)

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Domyślnie

w zalozeniach marketingowych to aparat dla totalnych laikow fotograficznych,jednak u nas jest wielu pasjonatow amatorow ktorych poprostu nie stac na D80 czy 30D. wazne ze lustrzanki sa coraz tansze
    mariuszjaniszewski.pl ; packshotstudio.pl

Bywalec Awatar Jerry99
    Miasto
    Warszawa/Wilanów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    (...)dlaczego kierujacy sie racjonalnym mysleniem klient wybralby aparat bez podgladu na LSD, (...)
    no bo po co mu wizje na jawie...
    == Jerry99 ==
    aparat, p-5000, jabłka i aperture...
    http://www.jwroblewski.com

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Smiejcie sie smiejcie, a tymczasem Nikon juz liczy kase ze sprzedazy, jak dla mnie bedzie to murowany hit, podobnie jak obecnie D50. Faktycznie szkoda srobokreta, ale jak dla mnie to lepiej kupic takie slabe body (bo za rok i tak bedzie to przestarzala kupa) z lepszym szklem AF-S VR, niz kupic wypasne D80 lub D200 z jakims gownem od Sigmy.

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Strona 11 z 15 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów