Pokaż wyniki od 1 do 10 z 144

Wątek: Nowy Nikon!

Mieszany widok

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Smiejcie sie smiejcie, a tymczasem Nikon juz liczy kase ze sprzedazy, jak dla mnie bedzie to murowany hit, podobnie jak obecnie D50. Faktycznie szkoda srobokreta, ale jak dla mnie to lepiej kupic takie slabe body (bo za rok i tak bedzie to przestarzala kupa) z lepszym szklem AF-S VR, niz kupic wypasne D80 lub D200 z jakims gownem od Sigmy.
    ale powiedzmy sobie otwarcie - jesli przecietny (i piszac to mam raczej na mysli 90% zbioru) uzytkownik lustrzanek entry-level nie wychodzi ponad otrzymany w komplecie z body sloiczek, a dokupuje inny tylko w postaci hiper-plastik-fantastik 55-200 (dawniej 80-300) to obciecie srubokreta nie jest tematem do dyskusji. zadnym. dla takiego uzytkownika ostatnie na co zwroci uwage to jakies lepsze obiektywy. bron biosie stalki (bez zooma?!?!)

a w zamian Nikon sprytnie zachecil tych bardziej przytomnych uzyszkodnikow do zakupu D80. nietaniego, bynajmniej, nawet w swojej klasie.

pomysl jest znakomity w swej prostocie i elegancji.

a ze przy okazji mamy polewke z fanatykow "jedynej slusznej firmy" i ich wyswiechtanego (i ni ... nie przystajacego do stanu faktycznego jeszcze przed D40, i odliczajac ewenementy typu F401)) hasla o kompatybilnosci lensow... co mamy to nasze Nikon i potencjalni uzytkownicy D40 akurat maja to w nosie
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ale powiedzmy sobie otwarcie - jesli przecietny (i piszac to mam raczej na mysli 90% zbioru) uzytkownik lustrzanek entry-level nie wychodzi ponad otrzymany w komplecie z body sloiczek, a dokupuje inny tylko w postaci hiper-plastik-fantastik 55-200 (dawniej 80-300)
    A ja zaloze sie ze spotkamy tez duzo D40+18-200VRII, bo taki zestawik za cene okolo 4k to chyba nie najgorszy jest dla osoby, ktora chce podrozowac lekko?

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    A ja zaloze sie ze spotkamy tez duzo D40+18-200VRII, bo taki zestawik za cene okolo 4k to chyba nie najgorszy jest dla osoby, ktora chce podrozowac lekko?
    raczej bym to widzial w desen 18-200 (bez VR), zeby cena byla odpowiednio niska. ale nie mam watpliwosci, ze w obu postaciach to bedzie mega hit
    www albo tez flickr

Początki nałogu
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

witam

a ja uwazam, ze to dobrze ze pojawil sie 40d i super by bylo jak by na rynku pojawil sie 3000d. tylko pytanie za ILE!!! jesli to bedzie cena zakupu dla klienta do 1500zl to spox. uwazam, ze lustro 6mln, iso 800, bez bajerow jako wstep do fotografi za 1500zl to byl by super zakup. ja jestem calkowitym amatorem, robie glownie odbitki 10x15, czasem wieksze. nie widze potrzeby zakupu do moich zastosowan bialej L-ki. zreszta opluwajac d40 trzeba by spojrzec na rynek hybryd - co tam jest i jakie ceny.

zreszta 40d na zakup na komunie uwazam za super prezent - niech sie dzieciak uczy, ze fotografia to nie tylko malpa. d40 daje mozliwosc zmiany przeslony i czasu, mozna regulowac iso, a format aps-c matrycy jest niebo lepszy niez w hybrydach. mozliwosc zmiany szkla, zabawy z pierscieniami, nakladkami, filtrami itd

uwazam ze d40 to taki wstep do fotografi, bawiac uczy, uczy bawiac, a przy tym jest cenowo rozsadny.
    dziw mnie podejscie forumowiczow, ktorzy sie smieja z d40, ze nie ma kolka nastawow, albo nie ma srubokreta....... ciekawe ilu fotoamatorow, wlasciceli d40 pomysli o zmianie szkla...

ten aparat ma byc startem, zaczynasz sie rozwijac, to przesiadasz sie na d80 i gra

zreszta jak bylem na studiach to marzylem o lustrze do 1500zl i co i nic byly tylko za 2500. teraz mam eos 350d i jestem heppi, ale 2-3 lata temu strasznie brakowalo mi aps-c i szybkosci lustra

co do hybryd i podgladu - to polecam zabawe z sony r1 (troche wolny) ale podglad upalow i wygoda uzywania imho miazdzy canona. r1 ma 2 kolowroty, duzo klawiszy i fajne szkielko.

Uprawnienia umieszczania postów