Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: Tamron SP AF 28-75mm F/2.8 XR Di LD Aspherical [IF] Macro ?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    ciągle masz tego tamrona? Jak tam awaryjność?
    Działa. Z tym że przesadnie dużo go nie używam . Jak na podstawowe szkło w cropie to jednak (dla mnie) nie ten zakres. Natomiast moja małżonka go w ogóle nie lubi :-|. I woli zdecydowanie 24-105 mimo, że ciemniejszy.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zablokowany
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Ja używam jakiś czas już T28-75mm 2.8 i muszę powiedzieć że bardzo fajny obiektyw. Jasny, tani, solidny. Polecam.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kamil Wolski Zobacz posta
    Ja używam jakiś czas już T28-75mm 2.8 i muszę powiedzieć że bardzo fajny obiektyw. Jasny, tani, solidny. Polecam.
    jakiś czas, czy mógłbyś sprecyzować ile zdjęć nim zrobiłeś/jak długo go masz?
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Zablokowany
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Ciężko tak określić. Ale egzemplarz który używam na codzień ma już pewnie ze dwa lata.

Początki nałogu

Domyślnie

Moj poszedl robic w... filmie ;-) Swietny kit analogowy.
    Na cropie przegral z 17-55IS. Moj T ma slabe 28mm i troche nierowna ostrosc w kadrze. Wzialem trzecia sztuke. Fajny bo maly, tylko ta loteria z jakoscia i brak serwisu.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

A mój ma słabsze 75mm niż 28, ale przy f/4 już jest ok. Odkrywam go na nowo, rzucając przezeń obrazek na dużą matrycę
    .

Coś już napisał Awatar zejleman
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Mój Tamronik od 2,8 to żyleta ale na razie siedzi w serwisie i to jest bolączką Tamronów
    Zrobiłem nim 3 śluby ale z lampą EX420 i nie wiedziałem że takie zachowanie to wada obiektywu.

http://canon-board.info/showthread.php?t=36817

Początki nałogu Awatar Semtex
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    jakiś czas, czy mógłbyś sprecyzować ile zdjęć nim zrobiłeś/jak długo go masz?
    Ja mam swojego ponad 3 lata - nic mu nie dolega
    5d + L plecak

Początki nałogu Awatar Viqy
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie Ff

Cytat Zamieszczone przez dr11 Zobacz posta
    A mój ma słabsze 75mm niż 28, ale przy f/4 już jest ok. Odkrywam go na nowo, rzucając przezeń obrazek na dużą matrycę
    dr11, i jak on się na tej dużej matrycy zachowuje ? Jakaś winieta ? Jak kolorki i ostrości ?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Viqy Zobacz posta
    dr11, i jak on się na tej dużej matrycy zachowuje ? Jakaś winieta ? Jak kolorki i ostrości ?
    Nagle stał się szeroki Taki spacer zoom się zrobił. Winieta oczywiście jest i troszkę ma dziwną formę - pojawia się w samych rogach, z dość ostrą krawędzią. To na 2.8. Na 4.0 jest już o wiele mniej widoczna. Kolory? Tak samo jak na cropie moim zdaniem. Ostrość dużo zyskała na 28mm, na 75 trochę.
    Szczerzę mówiąc trochę go olałem na rzecz stałek, ale po jednodniowym foceniu zacząłem się do niego na nowo przekonywać
    .

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów