Witam, wlasnie zdecydowalem sie wraz z moja druga polowa na zakup body 350D i zastanawiam sie nad szklem Tamrona jak w tytule. Planuje zajac sie makro fotografia dlatego zalezy mi na dobrym szkle, ale w raczej nie przekraczajacym tej polki cenowej(o ile to mozliwe). Jednak poniewaz jest to jedyne szklo jakie moge kupic to nie chce by mnie ograniczalo tylko do zdjec macro, ale takze by mozna bylo nim pstryknac tzw. normalne fotki. Nie orientuje sie az tak bardzo w szklach dlatego szukam wszelkich info i rad, bo poza dziesiatkami czy setkami stron recenzji, testow, wypowiedzi na forach czy przykladowych zdjeciach (niestety nie zawsze takich jakie by sie chcialo widziec) nie moge powiedziec ze jestem znawcom czy mam jakies doswiadczenie. Sposrod tego co widzialem to wlasnie to szklo zdaje sie w najbardziej mozliwym stopniu zaspokoic nasze wymagania, aczkolwiek nie moge tego powiedziec napewno bo nie mialem z nim osobistej stycznosci. Jezeli proponujecie cos innego to czekam na podpowiedzi i sugestie. Z gory dzieki!