Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 49

Wątek: S1 IS naprawdę taki dobry?

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

S1 zrobiłem około 3000 zdjęć , główne spostrzeżenia:
    - aparat dobrze leży w ręku
    - zoom 10 krotny, albo się nie przydaje, albo wychodzi z niego mydło
    - brak raw.
    Aparacik fajny, ale z "niepotrzebnymi" bajerami, a nie ma tego co się przydaje. Teraz wybrałbym G5/G6, ew. Nikona 5400.

Filmy nakręciłem raz ... było to na koncercie, jedną piosenkę - musiałem przerwać w połowie,
    bo minęły 3 minuty i zacząć znowu. Nie wiem do czego są te filmy - chyba tylko do nakręcenia
    jak Jasio zdmuchuje świeczki z okazji 10 urodzin.
    Eos 33, M42: 58, 135, 200

Dopiero zaczyna
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

"A ja czekam na jego nastepce... brakuje mi zapisu w RAW"

Pytanie:
    A co daje zapis w RAW?

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gugi
    "A ja czekam na jego nastepce... brakuje mi zapisu w RAW"

Pytanie:
    A co daje zapis w RAW?
    pierwsza lepsza wygooglana definicja RAW

"Samo określenie RAW, wbrew pozorom, nie jest skrótem. To słowo w języku angielskim oznacza coś surowego, nieobrobionego. Już samo jego przetłumaczenie pozwala lepiej zrozumieć ideę tego formatu zapisu danych. W większości aparatów cyfrowych są to po prostu dane zebrane z matrycy światłoczułej i zapisane bez żadnej obróbki. Dlatego często na format RAW mówi się "cyfrowy negatyw". W komputerze, za pomocą specjalnego programu dołączanego zawsze do aparatu, można te dane poddać obróbce, decydując, jaki ustawić balans bieli, tryb wyostrzania, nasycenie kolorów czy kontrast. Jeśli z jakichś powodów nie podoba nam się zdjęcie, można je poprawić i spróbować innych ustawień."

KBR
    Guest

Domyślnie

Kto może mi powiedzieć czy karta kindston zwykłą nada się do S1 do nagrywania filmów czy jest zawolna? Producent pisze że nagrywa z szybkością 1,5 do 5MB/sek
    Bedę zobowiązany za posty od użytkowników

przeniosłem to zapytanie do innego tematu

Początki nałogu
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

"I'm going to get into some trouble for saying this, but in practice (forget about all those professional reviews and sample photos taken under lab conditions, etc).... The S1 actually takes SHARPER pictures in 80% of real world (non-studio perfect set-ups) than the G6 or Pro1.... Here's why in practice...."
    "So if I could keep just one digicam... My pick would be the fun S1 without bating an eyelid!"

http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=11675274
    wypowiedz Richarda Higgs'a na temat S1 IS, posiada m.in. dSLR, pro1, g6, a80, ...
    a tu jego foty http://www.pbase.com/rhiggs1

Dopiero zaczyna
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

A gdyby tak na przeciw S1 IS postawić Minoltę Z3? Może ktoś porównać te dwa aparaty? Z tego co się orientuję to Z3 ma większy zoom i cena jakby niższa , a i matrycę ma chyba lepszą

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gugi
    Z tego co się orientuję to Z3 ma większy zoom i cena jakby niższa , a i matrycę ma chyba lepszą
    A zdjecia jakies gorsze strasznie robi... ciekawe ktora z tych "przewag" Minolty to powoduje?

Podpowiem ci:
    - im wiekszy zoom tym gorsza jakosc
    - im wiecej pikseli na tym samym/podobnej wielkosci fizycznej czujniku (czyli matrycy) tym gorsza jakosc

Początki nałogu
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

nawet jak sobie postawisz nadchodzaca Z5 to wypada blado, a nawet gorzej niz Z3, juz lepiej sie jakims panasonikiem zainteresuj jezeli chcesz cos innego

KBR
    Guest

Domyślnie

A ja cały czas się zastanawiam nad zakupem S i porównuję go konkurencją to jest: S5500, C-765 i Z3
    Może koś napisze dlaczego lepiej wybrać S1?
    Słyszałem że S5500 jest ma szybszy AF.
    Wiele razy przeczytałem, że C765 robi najlepsze fotki z wymienionych (nie wiem na czym polega ta lepszość).
    S1 bardziej aberruje (koszmarnie).
    Czy te opinie są prawdziwe?
    Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Ja miałem okazję pobawić się wczoraj trochę S1 znajomego na takim tam kinder-party... Hmm, jedyne co mogę powiedzieć, to że AF jest na poziomie G5 - czyli, delikatnie mówiąc, kiepściutko. Poza większym zoomem (faaajne ;-) ) to właściwie G5 w innej (brzydszej) obudowie.

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów