Do dzieci to ja bym uzyl jakichs 1GB Sandiskow tych szybszych i przelaczyl S1 w nagrywanie filmow 8)Zamieszczone przez yasin
Do dzieci to ja bym uzyl jakichs 1GB Sandiskow tych szybszych i przelaczyl S1 w nagrywanie filmow 8)Zamieszczone przez yasin
Czy mógłby mi ktoś napisać ile minut filmu najlepszej jakości z S1 zmieści sie na karcie 1GBBo z tego co czytam to zdania uczonych mężów są podzielone
![]()
Tabela na 151str. polskiej instrukcji podaje, ze:
-obraz ruchomy 640/480 Fine (30fps) wynosi 250s na karcie 512MB (co z autopsji potwierdzam)
tak wiec na 1GB karcie czas ten wynosi 500s.
pozdrawiam
u mnie wchodzi 10 minut filmu na 1gb w najlepszej jakosci, firmware 1.0.0.2
Yasin,
ale chyba w jakosci 640\480, a nie w 640\480 Fine?
ta pierwsza opcja oczywiscie, ta druga niczym sie zreszta nie rozni od tej pierwszej, jak nie widac roznicy to po co przeplacaca zreszta karta 4gb kosztuje teraz tyle co 1gb jak ja kupowalem :/
Czy to znaczy, że zwykłych kart nie ma co kupować? Mogą się przycinać?Do dzieci to ja bym uzyl jakichs 1GB Sandiskow tych szybszych i przelaczyl S1 w nagrywanie filmow
Warto inwestować w "Elity... Highspeedy i Ultra"?
Jak często psują się karty? Warto kupować bez gwarancji (powiedzmy z kilkudniową rękojmią na sprawdzenie)? Te bez gwarancji (choćby z USA) są tańsze![]()
Moga ale nie musza - rozne glosy czytalem, nie pamietam konkretnych produentow czy modeli - jednym sie jakies przycinaly, innym niektore zwykle sie nie przycinaly. Wersje Ultra czy High-speed nie sa az tak mocno drozsze wiec lepiej kupic te wersje i pozbyc sie bolu glowy.Zamieszczone przez Gugi
Hint: Kingstona nie ryzykuj, wez Sandisk Ultra lepiej.
ja dysponuję doma zwykłymi Kingstonami 256 MB i 512 MB i na obydwu w najwiekszej rozdzielczosci fine sie przycina, czego nie zaobserwowalem na dolaczanej do S1 karcie HS 32 MB.Czy to znaczy, że zwykłych kart nie ma co kupować? Mogą się przycinać?
także jeśli zależy ci na filmach, to lepiej zainwestować w szybsze karty. do zdjęć zwykle spokojnie wystarczają.
pozdrawiam
mam 512 MB Kingstona HS i nie mam problemow![]()