Strona 11 z 15 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 143

Wątek: Plener 04.11.2006 - Arkadia, Nieborów i okolice

Bywalec Awatar oddech
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Akwedukt dał popalić. Ja nawet nie nie mam z czego wybierać, żeby go pokazać. Jedyne co się nadawało wkleiłem. Myślę, że jak będzie lepsza pogoda, to będzie trzeba się z nim jeszcze raz zmierzyć. Jakiś szeroki kąt może uratować sprawę, choć nie jestem przekonany.

Bywalec
    Miasto
    Legionowo k. Wawy

Domyślnie

Widzę, że wyjazd był bardzo udany. Bardzo żałuję, że tym razem mnie zabrakło, ale cały czas jeszcze nie mogę dojść do siebie (a jutro do pracy )

Zdjęcia bardzo udane, gratuluję.
    Szkoła fotografowania National Geographic Peter K. Burian, Robert Caputo + Szkoła fotografowania. Krajobrazy Caputo Robert + Nowy podręcznik fotografii John Hedgecoe + Praktyczny kurs fotografii Łukasz Gaweł

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

CoNic szkoda, że Ciebie nie było ale nie było też MMszy i Stratusa a to byłaby mocna grupa. Teraz czekamy na inicjatywę pst'a, który za niedługo ma bawić w okolicach Ostrołęki i może wówczas uda nam się zmontować mocny oddział.
    Poza tym, akwedukt jest paskudny i pomyslałem sobie o pewnym temacie, który można poddać do dyskusji. Czasem są takie obiekty, które są zwyczajnie mało fotogoniczne ale nie chcą współpracować z fotografem.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Bywalec
    Miasto
    Legionowo k. Wawy

Domyślnie

Mac, udało Ci się złapać prawdziwe oblicze tego obiektu :-)
    Szkoła fotografowania National Geographic Peter K. Burian, Robert Caputo + Szkoła fotografowania. Krajobrazy Caputo Robert + Nowy podręcznik fotografii John Hedgecoe + Praktyczny kurs fotografii Łukasz Gaweł

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

To tylko moje spojrzenie nań ale mam nadzieję, za jakiś czas (2007) zmierzyć się z rzymskim akweduktem a na razie czeka mnie chyba plenerek w Chicago na początku grudnia.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

oddech - pełen szacunek. Masz gadane :-D Popieram sepq i Mac-a na kronikarza plenerowego nadajesz się idealnie.
    Mac akwedukt wyszedł bardzo dobrze. Mam bardzo podobne ujęcie jednak sporo słabsze jakościowo Siła sprzętu
    Teraz tak trochę w duchu tego co napisał oddech.
    Nasz guru (Mac) namierzający swój cel.

To jedyne zdjęcie (partyzant) jakie zrobiłem i jedyne ostre
    Mac mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko

Bywalec Awatar oddech
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja mam takie. Tyle że to nawet mi się nie podoba. A na nim najlepiej to jest uchwycona pogoda.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Panowie, łyżeczka dziegciu, bo trochę się zdaje zapędziliście w samouwielbieniu. Mimo kiepskiej pogody, która może być jakimś tam wytłumaczeniem oraz spędu iluśtam "fotografów" w jednym miejscu, co zawsze skutecznie wyklucza zrobienie dobrego zdjęcia, pokazujecie same koszmarne knoty. W kadrach bajzel aż miło, przypadkowość rządzi, centralność kadru jeszcze bardziej a im gorszy knotek, tym więcej ochów wzbudza u współplenerowców. Czy ktoś tam może przed plenerem czytał o kompozycji w fotografii, czy może umknęło Wam to troszkę?
    Odrobinę samokrytyki i odwagi w komentowaniu prac innych, bo zachwycając się takim czymś, daleko nie zajedziecie..
    Aha, nie obrażać mi się proszę, nie wyzywać i nie prosić o pokazanie lepszych, bo mnie tam nie było i nie mam.
    Jarek

Bywalec Awatar oddech
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Panowie, łyżeczka dziegciu, bo trochę się zdaje zapędziliście w samouwielbieniu. Mimo kiepskiej pogody, która może być jakimś tam wytłumaczeniem oraz spędu iluśtam "fotografów" w jednym miejscu, co zawsze skutecznie wyklucza zrobienie dobrego zdjęcia, pokazujecie same koszmarne knoty. W kadrach bajzel aż miło, przypadkowość rządzi, centralność kadru jeszcze bardziej a im gorszy knotek, tym więcej ochów wzbudza u współplenerowców. Czy ktoś tam może przed plenerem czytał o kompozycji w fotografii, czy może umknęło Wam to troszkę?
    Odrobinę samokrytyki i odwagi w komentowaniu prac innych, bo zachwycając się takim czymś, daleko nie zajedziecie..
    Aha, nie obrażać mi się proszę, nie wyzywać i nie prosić o pokazanie lepszych, bo mnie tam nie było i nie mam.
    A bajer polega na tym, że mnie się to podoba.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oddech Zobacz posta
    A bajer polega na tym, że mnie się to podoba.
    To faktycznie bajer..
    Na tym polega wolność, jedni lubią wenezuelskie seriale, inni berety z antenką. Ale skoro już ktoś szuka informacji o fotografii w internecie i zada sobie trud przebrnięcia przez ten wątek, to może mu to nieźle nabruździć w świadomości postrzegania fotografii.

Popatrz na to z jeszcze innej strony: jak ktoś z żółtego forum przeczyta Wasze zachwyty i obejrzy to, co pokazaliście, to będzie głuchy śmiech i powód do wytykania paluchami przez kolejny miesiąc. I znów wyciągną wnioski, że nikon lepszy. Potrzebne Ci to?
    Jarek

Strona 11 z 15 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów