Strona 12 z 15 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 143

Wątek: Plener 04.11.2006 - Arkadia, Nieborów i okolice

Bywalec Awatar oddech
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    To faktycznie bajer..
    Na tym polega wolność, jedni lubią wenezuelskie seriale, inni berety z antenką. Ale skoro już ktoś szuka informacji o fotografii w internecie i zada sobie trud przebrnięcia przez ten wątek, to może mu to nieźle nabruździć w świadomości postrzegania fotografii.

Popatrz na to z jeszcze innej strony: jak ktoś z żółtego forum przeczyta Wasze zachwyty i obejrzy to, co pokazaliście, to będzie głuchy śmiech i powód do wytykania paluchami przez kolejny miesiąc. I znów wyciągną wnioski, że nikon lepszy. Potrzebne Ci to?
    Jeśli chodzi o mnie, to Canon może być na końcu listy popularności i "doskonałości". To ludzie kreują atmosferę forum a nie ich zdjęcia, czy sprzęt.

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

To faktycznie bajer..
    Na tym polega wolność, jedni lubią wenezuelskie seriale, inni berety z antenką. Ale skoro już ktoś szuka informacji o fotografii w internecie i zada sobie trud przebrnięcia przez ten wątek, to może mu to nieźle nabruździć w świadomości postrzegania fotografii.

Popatrz na to z jeszcze innej strony: jak ktoś z żółtego forum przeczyta Wasze zachwyty i obejrzy to, co pokazaliście, to będzie głuchy śmiech i powód do wytykania paluchami przez kolejny miesiąc. I znów wyciągną wnioski, że nikon lepszy. Potrzebne Ci to?

Oskarkowy, kto Ci powiedział, że Nikoniarze robią tylko dobre zdjęcia? Czy myslisz, że oni wszyscy są genialni? Błędne założenia. Poza tym każdy ma prawo na tym forum pokazać co "strzelił' a inni uczestnicy mają prawo powiedzieć co o tym sądzą. Ty powiedziałeś ale krytykując po całości, nie odniosłeś się do żadnego konkretnego zdjęcia. Jeśli chcesz coś wnieść i pomóc kolegom to daj konstruktywną krytykę a nie taki "zlew po całości".
    Przeczytałem nie jedną książkę dotyczącą teorii kadru etc. ale powiem Tobie, że z fotografią jest podobnie jak z poezją, nie ma na nią algorytmu, pewne klimaty trzeba czuć i pokazać świat takim jakim się go widzi i nie koniecznie trzeba się przejmować regułami.
    Posty w takim stylu jak Twój niestety mogą negatywnie oddziaływać na tych, którzy sie uczą i są gotowi pojechać na plener mimo bardzo złej pogody nawet kilkadziesiąt kilometrów do miejsca zamieszkania.
    Proponuję na przyszłość więcej wyrozumiałości.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oddech Zobacz posta
    Ja mam takie. Tyle że to nawet mi się nie podoba. A na nim najlepiej to jest uchwycona pogoda.

Oddech nieźle, szkoda tylko, że trochę ściołeś lewą stronę i troszkę za dużo wypełnienia po prawej. Coś mi się widzi, że podejdziemy raz jeszcze do akweduktu. Mam pomysł, w nocy z jakimś extra światełkiem, tylko trzeba by jakąś zgodę załatwić.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mac Zobacz posta
    Oskarkowy, kto Ci powiedział, że Nikoniarze robią tylko dobre zdjęcia?
    A jak myślisz? Oczywiście, że nikoniarze
    Czy myslisz, że oni wszyscy są genialni? Błędne założenia. Poza tym każdy ma prawo na tym forum pokazać co "strzelił' a inni uczestnicy mają prawo powiedzieć co o tym sądzą. Ty powiedziałeś ale krytykując po całości, nie odniosłeś się do żadnego konkretnego zdjęcia. Jeśli chcesz coś wnieść i pomóc kolegom to daj konstruktywną krytykę a nie taki "zlew po całości".
    http://www.oddech.neostrada.pl/Pic/350D_5273_1.JPG
    http://www.oddech.neostrada.pl/Pic/350D_5274_1.JPG
    http://www.oddech.neostrada.pl/Pic/350D_5275_1.JPG
    http://www.oddech.neostrada.pl/Pic/350D_5276_1.JPG
    http://www.oddech.neostrada.pl/Pic/350D_5277_1.JPG
    http://www.oddech.neostrada.pl/Pic/350D_5278_1.JPG
    http://www.oddech.neostrada.pl/Pic/350D_5279_1.JPG
    http://www.oddech.neostrada.pl/Pic/350D_5280_1.JPG
    http://www.oddech.neostrada.pl/Pic/350D_5281_1.JPG
    http://www.oddech.neostrada.pl/Pic/350D_5282_1.JPG
    http://www.oddech.neostrada.pl/Pic/350D_5283_1.JPG
    Totalnie centralne i wieje nudą. Sorry, że znów po całości, ale to nie ja się podłożyłem.
    Przeczytałem nie jedną książkę dotyczącą teorii kadru etc. ale powiem Tobie, że z fotografią jest podobnie jak z poezją, nie ma na nią algorytmu, pewne klimaty trzeba czuć i pokazać świat takim jakim się go widzi i nie koniecznie trzeba się przejmować regułami.
    Nie zrozum mnie źle, ale żeby łamać reguły, trzeba je najpierw przyswoić.
    Posty w takim stylu jak Twój niestety mogą negatywnie oddziaływać na tych, którzy sie uczą i są gotowi pojechać na plener mimo bardzo złej pogody nawet kilkadziesiąt kilometrów do miejsca zamieszkania.
    Proponuję na przyszłość więcej wyrozumiałości.
    Wierz mi, obejrzałem te zdjęcia i ... byłem wyrozumiały. Napisałem, że to knoty. To zupełnie jakbym komplement napisał.
    Jarek

Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ardi Zobacz posta
    oddech - pełen szacunek. Masz gadane :-D Popieram sepq i Mac-a na kronikarza plenerowego nadajesz się idealnie.
    Mac akwedukt wyszedł bardzo dobrze. Mam bardzo podobne ujęcie jednak sporo słabsze jakościowo Siła sprzętu
    Teraz tak trochę w duchu tego co napisał oddech.
    Nasz guru (Mac) namierzający swój cel.

To jedyne zdjęcie (partyzant) jakie zrobiłem i jedyne ostre
    Mac mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko

Ardi dzięki za dobre słowo ale guru to nie jestem a oskarkowy już dał popalić. Dzięki za fotkę nawet nie wiedziałem, że mnie fotografowaliście.
    Myślę, że jeszcze z kilkanaście plenerków i będzie naprawdę fajnie, przecież chodzi o to aby dobrze się bawić i pogadać a przy okazji coś pstryknąć i się nauczyć.
    Zabawa była dobra.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Napisałem, że to knoty. To zupełnie jakbym komplement napisał.
    Ba, w końcu sam (...) tak o swoich <padnij>Fotografiach<powstań> pisze

A co do fotek: IMHO nie aż tak źle jak pisze oskarkowy ;-) Makro fajne, reszta nie porywa. No ale ja na plfoto wychowany...

Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

A jak myślisz? Oczywiście, że nikoniarze
    No cóż są trochę bufonowaci ale jestem dla nich wyrozumiały, muszą tacy być aby nadrabiać niedociągnięcia Nikona. Mój serdeczny kolega ma D200 ale poza róznicą systemów możemy pogadać konstruktywnie i flaszkę wypić. Tak więc sugeruję odrobinę dystansu do żółtego koloru.

Totalnie centralne i wieje nudą. Sorry, że znów po całości, ale to nie ja się podłożyłem.
    O.K. dałeś teraz przykłady, akurat oddechowi się dostało, ale spójrz tak to nowy uzytkownik, pierwszy plener, ma prawo do błędu a ja go cenię za to, że miał odwagę pokazać co zrobił i nie bał się krytyki. Poza tym znam go osobiście, to bardzo porządny gość, tylko trzeba mu trochę pomóc w pstrykaniu, wyrobi się. Tak ja Ty i ja.

Nie zrozum mnie źle, ale żeby łamać reguły, trzeba je najpierw przyswoić.
    Tu się z Tobą zgodzę i dodam jeszcze jedno, trzeba mieć odwagę aby łamać reguły a do tego konieczny jest umysł i wizja.

Wierz mi, obejrzałem te zdjęcia i ... byłem wyrozumiały. Napisałem, że to knoty. To zupełnie jakbym komplement napisał.
    Nie bądź taki srogi, ja powiem, że te foty to dobry materiał wyjściowy na przyszłość. Zobacz, oddech zauważał szczegóły i drobiazgi, które umykały innym, ma pewne wyczucie a poprawić musi talent. W takich przypadkach zawsze doceniam koncepcję a wytykam warsztat. Poczekaj do wiosny a oddech Cię zaskoczy.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No cóż są trochę bufonowaci ale jestem dla nich wyrozumiały, muszą tacy być aby nadrabiać niedociągnięcia Nikona. Mój serdeczny kolega ma D200 ale poza róznicą systemów możemy pogadać konstruktywnie i flaszkę wypić. Tak więc sugeruję odrobinę dystansu do żółtego koloru.
    Mnie dystansu nie brakuje, ja tylko jestem złośliwy.
    Ksywa "Talib", którą u nich dostałem do czegoś zobowiązuje

O.K. dałeś teraz przykłady, akurat oddechowi się dostało, ale spójrz tak to nowy uzytkownik, pierwszy plener, ma prawo do błędu a ja go cenię za to, że miał odwagę pokazać co zrobił i nie bał się krytyki. Poza tym znam go osobiście, to bardzo porządny gość, tylko trzeba mu trochę pomóc w pstrykaniu, wyrobi się. Tak ja Ty i ja.
    Oddechowi się dostało, bo akurat łatwo było przekopiować większą ilość knotów za jednym zamachem. To jego główne przewinienie
    Ja doskonale pamiętam chwile, gdy byłem na jego miejscu. Tylko ja miałem dystans do tego co robiłem, potrafiłem ocenić to, co przyniosłem, wyciągnąć wnioski i skorzystać z guzika delete (czyt. wrzucić negatyw do szuflady i zapomnieć). Teraz jest moda na wypróżnianie się na forach i oczekiwanie na okrzyki zachwytu.
    Przejrzyj jeszcze raz to, co wszyscy pokazaliście. Nie ma tam ANI JEDNEGO CIEKAWEGO ZDJĘCIA
    A teraz popatrz, ile Wy tych gratów macie powypisywane w stopkach. Możecie zacząć się wstydzić.

Nie bądź taki srogi, ja powiem, że te foty to dobry materiał wyjściowy na przyszłość. Zobacz, oddech zauważał szczegóły i drobiazgi, które umykały innym, ma pewne wyczucie a poprawić musi talent. W takich przypadkach zawsze doceniam koncepcję a wytykam warsztat. Poczekaj do wiosny a oddech Cię zaskoczy.
    Wiesz, ja nie chcę uchodzić za srogiego. Po prostu nazywam rzeczy po imieniu, bo Wy się wstydzicie. Jeśli teraz powiem, że te zdjęcia są do ****, to może ktoś jeszcze przejrzy na oczy. Jeśli wszystko skończyłoby się na Waszych zachwytach, to prawdopodobieństwo, że któryś z nowych plenerowiczów spocznie na laurach byłoby bardzo duże.

Byłeś może kiedyś uczestnikiem takiego prawdziwego, dawnego slajdowiska? Tam ludzie byli dla siebie uczciwi i nie głaskali się po główkach. Dzięki temu można było dostrzec to, co przerastało czasem mozliwości postrzegania autora zdjęcia. Jak się 2x z rzędu zebrało porządną zjebkę przy ludziach, to później nie popełniało się po raz kolejny tych samych błędów i 2x zastanowiło się przed pokazaniem kolejnej klatki.
    Jarek

Coś już napisał Awatar mikie_001
    Miasto
    na wsi....

Domyślnie

Jarek,
    Zachowujesz sie jak totalny bufon - nie przemawia przez Ciebie zlosliwosc, tylko niczym nie podparta pyszlkowatosc.
    Trzeba bylo sie przejechac i pokazac maluczkim jak sie zdjecia w wilekim swiecie robi.
    rozczarowujesz mnie....
    a nie chcialem wierzyc.....
    Pozdrawiam, Michal

Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie.

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mikie_001 Zobacz posta
    Jarek,
    Zachowujesz sie jak totalny bufon ...
    Ksywka <bufon> jest już zarezerwowana

Strona 12 z 15 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów