Okolo 5% ze zrobionych zdjec jest bardzo zadawalajaca.
Odpowiadajac na Twoje pytanie: 200 zdjec![]()
Okolo 5% ze zrobionych zdjec jest bardzo zadawalajaca.
Odpowiadajac na Twoje pytanie: 200 zdjec![]()
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
robie np fotki ciastek układam kompozycje, parametry, oswietlenie to mam 10 na 10 pewnych, a jak ludzi to nigdy nie wiesz czy ci oko zamkną, czy mine nie ciekawa zrobią?? zwierzę moze uciec z kadru?? w krajobrazach czasem niebo przepalisz?? sądzę wiec, ze nikt ci nie da jednoznacznej odpowiedzi, ale praktyka czyni mistrza i pewne warunki sie powtarzaja i z czasem robisz coraz mniej i coraz wiecej wychodzi
zawodowi fotoreportezy maja nierzadko na tysiac klatek tylko kilka udanych
________
Rzeczy widzimy nie takimi, jakie są, ale takimi, jacy jesteśmy
Immanuel Kant
nie miałem jeszcze zlecenia "zrób 10 klatek" tego i tamtego..... robisz do momentu aż masz wrażenie, że się powtarzasz... i tedy należy zakończyc sesję....
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....
Od czasu przejścia na cyfrę mam zasadę żeby robić ile wlezie. Są sytuacje których się nie da powtórzyć ani też poprosić np.: premiera, burmistrza itp. żeby przez chwilę nie mrużył oczu bo chcesz właśnie zrobić zdjęcie. Wtedy się kręci film po prostu
. Na imprezach sportowych jest podobnie. Na mundialu z jednego meczu potrafili zrobić do 15 tyś zdjęć.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Witam. Jezeli zalezy ci na czasi (nie masz go za wiele) to zrob ze 3-4 zdjecia kazdego ujecia z roznymi parametrami i wtedy powybieraj co wedlug ciebie jest najlepsze...
EOS 350D + KIT + Tamron AF 28-105/4,0-5,6 + Tamron AF 70-300/4,0-5,6 LD Macro 1:2 + GOODRAM 1GB x80 + Sandisk Ultra II 1GB +PRETEC 4GB 233x + statyw + torba no i Plecak na rowerek :razz:
Nic, tylko focic, focic i jeszcze raz focic... :rolleyes:
"Są sytuacje których się nie da powtórzyć"
"robisz do momentu aż masz wrażenie, że się powtarzasz... "
To chyba warto zapamiętać