Pokaż wyniki od 1 do 10 z 48

Wątek: Konwerter x2 który wybrać ????

Mieszany widok

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

100-400L z Kenko 1.4 i to samo szkło z TC x 2 Canona.... Niby Canon miał większe powiększenie, ale jakość samego obrazu była bardzo podobna a spodziewałem się gorszej. Czyli chyba jednak TC Canona jest lepsze optycznie. Ale nie wiem czy w Canonie da się zakleić styki. Jeżeli po założeniu TC zrobi się f/8 to AF będzie działał choć wolniej i nie może być za ciemno. Jeżeli zaś założymy pod szkło mające f/5.6 to wtedy nam się zrobi f/11 i nawet po zaklejeniu styków o AF (nawet jak ruszy z miejsca) to raczej możemy zapomnieć.
    FOTOINKWIZYTOR

Początki nałogu Awatar filip71
    Miasto
    Wiśniowa Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARANTZ Zobacz posta
    100-400L z Kenko 1.4 i to samo szkło z TC x 2 Canona.... Niby Canon miał większe powiększenie, ale jakość samego obrazu była bardzo podobna a spodziewałem się gorszej. Czyli chyba jednak TC Canona jest lepsze optycznie.
    różnica w jakości obrazu w TC Canona poiędzy x1.4 i x2.0 jest dla mnie bardzo znaczna na korzyść x1.4. Kenko nie miałem ale wynika z powyższego, że Canon x1.4 jest lepszy od analogicznego Kenko (model nie został podany).
    Canon 5D mkII + Battery Grip BG-E6; Canon 24-70 f/2.8L; Canon 70-200 f/2.8L IS; Canon 100-400 f/4,5-5,6L IS; Sigma 180 f/3.5 APO EX Macro; Speedlite 580EX + Sto-Fen; Epson P-2000; Lowepro CompuTrekker AW; Lowepro NOVA 4; Manfrotto 055PROB+322RC2; TC-80N3

Uprawnienia umieszczania postów