Pokaż wyniki od 1 do 10 z 48

Wątek: Konwerter x2 który wybrać ????

Mieszany widok

Uzależniony Awatar Peri Noid
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja mam konwerter Soligor (co prawda nie 2x a 1.7x). Tak jak w poście minka, nie podaje do korpusu, że ma 1.5 działki światła więcej. Tamron 28-75/2.8 ostrzy w miarę normalnie, aczkolwiek trochę wolniej. Canon EF 75-300/4-5.6 IS USM na długim końcu przy ustawionym jedynie środkowym punkcie nie potrafi złapać ostrości, ale jak ustawię wszystkie punkty, to któryś zazwyczaj łapie (nie wiem czym to jest spowodowane).
    Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

A jak jakość samego obrazu ( pomijając sprawnośc AF ) dylematem dla mnie jest to czy warto dołozyć 2 razy więcej kasy na orginał canona czy kenko bedzie ok ( tzn taki sam pod względm jakości )

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Peri Noid Zobacz posta
    Ja mam konwerter Soligor (co prawda nie 2x a 1.7x). Tak jak w poście minka, nie podaje do korpusu, że ma 1.5 działki światła więcej. Tamron 28-75/2.8 ostrzy w miarę normalnie, aczkolwiek trochę wolniej. Canon EF 75-300/4-5.6 IS USM na długim końcu przy ustawionym jedynie środkowym punkcie nie potrafi złapać ostrości, ale jak ustawię wszystkie punkty, to któryś zazwyczaj łapie (nie wiem czym to jest spowodowane).
    Potwierdzam spostrzeżenia kol. co do tego soligora. Soligor np. z 300/4 sprawował się zankomicie także co do jakości optycznej zestawu.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów