Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: Kto pomoże w sporze z Allegro?

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zeus Zobacz posta
    hym... muszę pomyśleć o tym, tylko nie wiem czy brnąc w to dalej. Z drugiej strony gdyby to zmieniło postępowanie Allegro wogóle to może jednak warto...
    Trzeba się zastanowić czy zależy Ci bardziej na kasie czy na zasadzie?
    Ile to to kosztowało, bo sam nie mam pojęcia?
    Bo babranie się z prawem, w 'kraju bezprawia' nie należy do pozazdroszczenia - jak to ująć mój dobry znajomy. I ma rację.

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zeus Zobacz posta
    O tym że należy w ciągu 7 dni odwołać się w przypadku zwrotu prowizji wg mnie nie byłem nalezycie poinformowany podobnie że grozi za to ostrzeżenie.
    AFAIR za każdym razem logując się do allegro oznajmiasz, że znasz regulamin.

Allegro może o tym przypominać, ale nie musi. Widocznie nie czują konkurencji ze strony innych serwisów aukcyjnych więc się nie starają załatwić Twojej sprawy tak aby wszyscy byli zadowoleni.

Cytat Zamieszczone przez TENERE Zobacz posta
    Nabyty towar moze zwrócić sprzedawcy odstępując od umowybez podania przyczyny w ciagu dziesi eciu dni od wydania towaru.
    Podobno nie dotyczy to licytacji.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

MichaelT595
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TENERE Zobacz posta
    Może to ci się przyda:

Kupując przez internet konsument zawiera umowę na odległość, podobnie jak robiąc zakupy przy użyciu telefonu, faksu lub zamówienia wydrukowanego wraz z reklamąw gazecie lub nadesłanym katalogu.
    Nabyty towar moze zwrócić sprzedawcy odstępując od umowybez podania przyczyny w ciagu dziesi eciu dni od wydania towaru. Zwrot wzajemnych świadczeń powinien nastąpić niezwłocznie nie później niż w ciągu 14 dni. Sprzedawca nie ma prawa żądać zadnej dodatkowej kwoty (odstępnego).
    Nabyty na odległość produkt można wypróbować. Nie dotyczy to jednak płyt lub kaset audio i video oraz zapisanych na nośnikach programów komputerowych, gdyż mogą być zwracane tylko w nieusuniętym, oryginalnym opakowaniu (np: folii).

Ciebie zadna folia nie dotyczy, więc walcz o swoje ;-)

Pozdrawiam,
    Krzysztof
    w zależności czy sprzedawała to osoba fizyczna czy tez firma. jeśli sprzedaje to gość prywatnie poprzez serwis aukcyjny nie ma obowiązku przyjęcia towaru . jesli to firma i poprzez serwis aukcyjny promuje swoją działalność (wystawia swoją ofertę) to obowiązuje prawo zwrotu w ciągu 10 dni. ogólnie popieram kolegę i jeśli ma on tyle energii żeby się spierać z allegro to super.
    ale tu jedynie to co napisał romanchch wydaje się niezłym pomysłem. tylko w ten sposób możesz coś wskurać. sam jeden to zapomnij. dostaniesz zimny shower od serwisu naciągaczy.
    Ostatnio edytowane przez MichaelT595 ; 25-10-2006 o 10:42

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów