Strona 15 z 15 PierwszyPierwszy ... 5131415
Pokaż wyniki od 141 do 145 z 145

Wątek: Ewolucja, teoria Darwina itp.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mario1275 Zobacz posta
    Jak już pisaliśmy teoria ewolucji to nie kwestia wiary, faktem też jest żę nie została do końca potwierdzona ale póki co nikt nie wymyślił nic lepiej udowodnionego.
    Dokładnie podzielam ten sam pogląd. Za teorią ewolucji przemawia wiele różnych cząstkowych dowodów, natomiast "teoria" kreacjonizmu jest nie poparta żadnym dowodem i wg mnie tak samo prawdopodobna jak relacje o szarych kosmitach z dużymi oczami porywajcych ludzi do testów...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Witam.

Pomijając fakt, że jestem prawie całkowicie niewieżący, zastanawiam się
    gdzie rozgrywa się rzeczywiście spór. Czy aby sprzeczności nie występują
    tylko w głowach wrogów ewolucji. Stosując "Ich" terminologię i podejście
    do spraw wiary, zauważyłem, że stwierdzenie jakoby Bóg stworzył człowieka
    "ręcznie" z gliny jest strasznym bluźnierstwem przeciw niemu. Bo czyż mogła
    tak posąpić istota doskonała. Czyż geniusz stwórcy nie powinien przejawić
    się w stwożeniu ekstremalnie prostych, ogólnych praw, które pozwoliły na
    to co nas otacza? Minoł czas by Bogów wyobrażać sobie na swoję podobienistwo,
    jednak nie wszyscy o tym wiedzą i kreują byty i wyobrażenia - na swoją miare.
    Pozdrawiam

Marek Odrzywolski
    Lublin

Początki nałogu
    Miasto
    Anaberg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
    Niezle jaja... Pewnie nie wierzysz tez, ze bratu blizniakowi lecacemu rakieta blisko predkosci swiatla czas plynie inaczej...
    I tu Cię mam. A nie wiesz, że z punktu odniesienia rakiety to punkt startu oddala się od niej z prędkością bliską prędkości światła? Zatem poprawki relatywistyczne należy stosować dla obu nieszczęsnych bliźniaków. Policz sobie, a powinno Ci wyjść, że "per saldo" po takim locie spotkają się w tym samym czasie i w tym samym wieku. A szkoda. Bo jakby tak jednego z naszych K wystrzelić, to problem z paradoksem bliźniaków sam by się rozwiązał :wink:

30D; 17-40/4L; 70-200/4L; 50/1,4; 580

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JSK Zobacz posta
    I tu Cię mam. A nie wiesz, że z punktu odniesienia rakiety to punkt startu oddala się od niej z prędkością bliską prędkości światła? Zatem poprawki relatywistyczne należy stosować dla obu nieszczęsnych bliźniaków. Policz sobie, a powinno Ci wyjść, że "per saldo" po takim locie spotkają się w tym samym czasie i w tym samym wieku.
    Ooo! Jaki piękny przykład w wypowiedzi snowboardera! JSK, trzeba dodać, że to co piszesz ma miejsce wtedy, gdy oboje siedzą w rakietach i poruszają się tak samo. Jak jeden zostaje na Ziemi to symetria układu zostaje złamana i czas rzeczywiście będzie płynął inaczej, ale dopiero po powrocie rakiety!
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Początki nałogu
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

bosze co by to było wysłali by jednego i wróciłby jak by już było po tym pierwszym i ciągnął by dalej - straszna perspektywa

Strona 15 z 15 PierwszyPierwszy ... 5131415

Uprawnienia umieszczania postów