Strona 10 z 21 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 207

Wątek: Canon 17-40 f4L vs Canon 17-55 f2.8 IS vs Tamron 17-50 f2.8 a ciemne kościoły

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

No i gitara. Ty i tak byłeś w komfortowej sytuacji. Inni muszą decydować tylko opierając się na opiniach i testach w necie.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cieszymy się razem z Tobą . Choć ja jednak wolę tę wybrakowaną L-kę .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dorn Zobacz posta
    Sorry za mały OT, ale tak sie zastanawiam: dlaczego za każdym razem, jak ktos tylko zaproponuje komuś kupno 17-40/4L to w następnych 30 postach udowadnia sie, ze jest on beznadziejny, bo akurat do Kościoła albo "do piwnicy" jest za ciemny (co pewnie jest i prawdą).
    Ale nikt juz nie robi zdjeć w dzień, w plenerze?
    To jest ciekawa choroba tego forum. Na całym świecie obiektyw cieszy się dużym uznaniem tu jest prawie banitą, ale nic dziwnego, wiekszość krytykujących zabiera go na testy do piwnic i ciemnych kościołów, nawet zdjęć nie próbują robić tylko testują . Ja uzywam go do zdjęć na wolnym powietrzu - krajobrazy, ulica, architektura i jestem bardzo, bardzo zadowolony. Kolor, nasycenie, kontrast i ostrość są według mnie rewelacyjne i trudne do pobicia.

Pozdrowienia, swnw.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Bo chyba o to chodzi, że to nie jest "kościelny" obiektyw, a forum jest lekko zdominowane przez kościelnych fotografów.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Bo chyba o to chodzi, że to nie jest "kościelny" obiektyw, a forum jest lekko zdominowane przez kościelnych fotografów.
    No nie dziwota, w koncu kosciolow jus u nas najwiecej

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swnw Zobacz posta
    To jest ciekawa choroba tego forum. Na całym świecie obiektyw cieszy się dużym uznaniem tu jest prawie banitą
    Z mojego doswiadczenia i czytania wszystkiego co sie na tym forum napisze musze sie nie zgodzic z tym twierdzeniem. Jest jeden czy dwa watki gdzie sie narzeka, jest kilka osob co na niego narzekaja, ale w ogolnej ogolnosci jest to jak najbardziej polecane szklo jako jedno z pierwszych w watkach "co zamiast kita" ?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    (...) ale w ogolnej ogolnosci jest to jak najbardziej polecane szklo jako jedno z pierwszych w watkach "co zamiast kita" ?
    Zwłaszcza, że delikatnie rzecz ująwszy wybór u canona w tym zakresie zbyt duży nie jest .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

5 szkieł to nie jest duży wybór ??
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Ilu ludzi tyle opinii. Fakt, że te złe opinie jakość lepiej się rozprzestrzeniają siejąc ziarno niepewności wśród potencjalnych nabywców. Ale widać taka już ludzka natura.

Coś już napisał Awatar Harnash
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez brodafidela Zobacz posta
    Stało sie - szkła dojechały i po krótkich teścikach, bez żadnych mecyjów, wychodzi że zostaje 17-55 a pod młotek idzie śliczna nowiuska L'ka 17-40
    Przede wszystkim gratuluję wyboru :-) Przede mną niedługo podobny zakup.
    Napisz niedługo jak się sprawuje a dokładnie jak szybko łapie syfy za przednią soczewką na co skarżą się na fredmiranda i innych forach:
    http://farm2.static.flickr.com/1361/...c4b0cc0960.jpg

Strona 10 z 21 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów