Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: prosba o pomoc

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar liquidsound
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
    liquidsound i snow. Was też regulamin dotyczy. Punkty 2 i 7.
    Pisząc nową wiadomość - sprawdź czy wnosi ona coś do dyskusji oraz czy nie odbiega ona od tematu wątku. Niemile widziane jest pisanie postów w stylu "zgadzam się" i koniec lub powtarzanie argumentów.
    Wnosi i nie odbiega. Probuje uswiadomic koledze, ze nie przeczytal regulaminu. Robie to grzecznie i bez ironi.

Nie mile widziane jest odsyłanie do archiwum bez podania linka do odpowiedniego wątku.
    Nie odsylam do archiwum.

Uprzedzajac fakty
    Zastrzeżenia do działań moderatorów należy zgłaszać poprzez prywatną wiadomość do administratora. Moderatorzy nie mają prawa zmieniać decyzji innych moderatorów.
    Nie komentuje dzialania moderatora, jedynie podejmuje merytoryczna debata, oraz bronie swojej osoby przed postawionymi zarzutami.

Należy przestrzegać tematyki na poszczególnych forach. Mam nadzieję że tematyka poszczególnych forów jest dość jasna i proszę o jej przestrzeganie. Pisanie w nieodpowiednich miejscach powoduje dodatkową pracą dla administratorów lub moderatorów
    Nie ja zaczalem OT
    1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
    Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Pełne uzależnienie Awatar snow
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez liquidsound Zobacz posta
    Nie ja zaczalem OT
    Tomek juz cię ma na swojej muszce :wink:

A co do tematu, to ja proponuje kupić 50/1.8 (żeby nie było że nic nie wnosze do tematu )
    40d + m42 58-500 + EF 18-75

"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Tomek juz cię ma na swojej muszce
    Niby za co?? Przeca jestem pan paragraf. Ja rowniez sugeruje 50 1.8, a najlepiej pobrowac kita dobrze:wink:
    1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
    Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

hildek
    Guest

Domyślnie

Niestety z przykroscia stwierdzam, ze dziwni ludzie wypowiadaja sie na tym forum - raczej bawia sie w nabijanie postow, niz cos sensownego wnosza do problemu zadanego przezemnie.

Uczestnicze w innych forach - w dziedzinach na ktorych sie znam i nigdy nikt z naszego grona, ani ja, nie traktowal w taki sposob nowych uzytkownikow, ktorzy grzecznie chcieliby poszerzyc swoja wiedze...

Co do opcji szukaj na tym forum, zaczynajac watek przeszukalem tyle ile moglem i niestety nie znalazlem takiego problemu i dlatego postanowilem zalozyc nowy watek. Czy tu jest jakis blad z mojej strony?

A druga sprawa - do Panow madrali - czy Wy od poczatku byliscie biegli w swojej dziedzinie?... kazdy kiedys zaczyna...

Wracajac do tematu, prosze o wypowiedzenie sie ludzi, ktorzy chca pomoc, a nie ponabijac sie z mojego postu.

Z gory dzieki :P
    Ostatnio edytowane przez hildek ; 24-10-2006 o 02:31

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Postawiłeś zbyt ogólne pytanie, na które nie da się odpowiedzieć w kilku zdaniach. Stąd taka reakcja, może koledzy zareagowali nadto impulsywnie ale zrozum że innym ciężko wywnioskować jaka konkretnie wiedza jest Ci potrzebna.
    Jesli nie miałeś wczesniej większej styczności z fotografią zacznij od przeczytania któregoś z podręczników. Gdy poznasz zasady będziesz mógł pytać o środki techniczne, które pozwolą Ci osiągnąć zamierzone efekty.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Niestety z przykroscia stwierdzam, ze dziwni ludzie wypowiadaja sie na tym forum
    Nie sposob tego nie zauwazyc;-)
    raczej bawia sie w nabijanie postow
    Na tym forum o to chodzi
    Uczestnicze w innych forach - w dziedzinach na ktorych sie znam i nigdy nikt z naszego grona, ani ja, nie traktowal w taki sposob nowych uzytkownikow, ktorzy grzecznie chcieliby poszerzyc swoja wiedze...
    Nawet jak sami nie wiedza jakiej odpowiedzi oczekuja??
    Co do opcji szukaj na tym forum, zaczynajac watek przeszukalem tyle ile moglem i niestety nie znalazlem takiego problemu i dlatego postanowilem zalozyc nowy watek.
    Wyszukiwarka faktycznie nie jest swietna ale to jest kiepskie usprawiedliwienie.
    Czy tu jest jakis blad z mojej strony?
    Bledne sa Twoje wnioski, jezeli uwazasz ,ze ludzie tutaj nie sa pomocni.
    A druga sprawa - do Panow madrali - czy Wy od poczatku byliscie biegli w swojej dziedzinie?... kazdy kiedys zaczyna...
    Z nas zadne specjalisty.
    Wracajac do tematu, prosze o wypowiedzenie sie ludzi, ktorzy chca pomoc, a nie ponabijac sie z mojego postu.
    Wszyscy Ci chetnie pomoga ,jesli tylko sam bedziesz wiedzial czego oczekujesz. To tak jakby ktos zapytal Ciebei jaka kupic kosiarke do trawy... nie mowiac ile arow ma trawnika:wink:
    Z gory dzieki :P
    Prosze bardzo

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Był taki fajny wątek na zadany temat; jest co czytać, ponad 30 stron
    http://canon-board.info/showthread.php?t=5625

Do Autora wątku: nie dziw się ludziom, że trochę ironizują. Wyobraż sobie sytuację, kiedy na jakieś szacowne forum medyczne wpada nowicjusz i pisze mniej więcej w takim tonie:
    "Słuchajcie, kupiłem sobie torbę, fartuch i stetoskop; wynająłem pakamerę na gabinet i postanowiłem leczyć ludzi. Nie mam o tym kompletnego pojęcia, za chwile przychodzi pierwszy pacjent. Jak się do tego zabrać? Co robić? Prosze o pomoc w prostych słowach, nie używajcie terminów medycznych bo i tak tego nie rozumiem"
    Przemyśl to sobie i wyciagnij właściwe wnioski.
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 24-10-2006 o 07:44
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hildek Zobacz posta
    Poczatki to zawsze nauka. Ale to niezbyt rozsadne zaczynac nauke fotografii od powaznych, reklamowych zlecen. Chyba ze robisz dla siebie to wtedy nikt cie nie zruga za kiepska jakosc. Bo dobra jakosc zdjec odziezy do reklamy uzyskuje sie nie tylko dobra jakoscia sprzetu, modelki i odziezy, ale rowniez dobra jakoscia fotografa (praktyka, praktyka, no moze i jeszcze odrobine praktyki by sie w takim temacie przydalo... praktyka oczywiscie na nieplatnych zleceniach a po prostu wlasnym sumptem).

Jesli pilnie ci potrzebne tego typu zdjecia, do powaznego katalogu (platnego) to zainwestuj w jednorazowe zlecenie dla zawodowca a z tego co ci zostanie kup ksiazki i ew. brakujacy ci osprzet.

Bo dobrych zdjec reklamowych odziezy tylko na podstawie porad dla poczatkujacego "jakim sprzetem sie robi takie zdjecia" - nie da sie zrobic.

A do prob nauki od siebie dorzuce dzial "Technika robienia zdjec" i np:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=8649
    http://canon-board.info/showthread.php?t=5757
    http://canon-board.info/showthread.php?t=8973

Oraz podpytac na privie osoby fachowo sie w tych watkach wypowiadajace.

Uprawnienia umieszczania postów